Skoler ser frem til nyt campusområde


Af Tine Zedeler

Det er i området her, den nye bydel skal skyde op. (Foto: Torben Sørensen).

helsingør: Udsigten til et campusområde ved området omkring Cinema Center bliver umiddelbart taget godt imod af flere lokale uddannelsesinstitutioner.

– Det er en rigtig god ide, at lave en fælles campus. Vi har selv efterlyst muligheden for at være tæt på andre uddannelser. Det bliver også mere og mere vigtigt i forhold til at økonomien er presset af besparelser, siger Inge Prip, direktør Erhvervsskolen Nordsjælland.

Også på Ungdomsskolen, som huser 10. klassesskolen og den Kombinerede Ungdomsuddannelse, er der glæde over campusplanerne.

– Det lyder helt vildt spændende, at der nu er kommet noget mere konkret på bordet. Som udgangspunkt er det kun positivt. Jo flere uddannelser man samler, jo bedre og sjovere bliver det at drive skole. Det er også ok, det ikke er så bynært. Det ligger centralt alligevel, med ikke så langt til stationen, siger Helle Josefsen, leder af Ungdomsskolen.

– Det lyder spændende, siger rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

Det nye kommende campus indgår som en del af et storstilet projekt, der efter planen rummer en helt ny bydel med 500 boliger – heraf 100 ungdomsboliger. Der er tale om et projekt til 1,5 millioner kroner. Det er ejendomsinvestfirmaet KP Huse, der har opkøbt området.

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2018 10:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018