Max har 32.000 følgere på de videoer, han lægger ud på youtube. (Foto: Lars Johannessen)

Af Mads Birch

Max Marius lever af nettet

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Af Mai Hoang, erhvervspraktikant

Ålsgårde: Max er fra Hornbæk, og er fuldtidsyoutuber og musik producent, men bor nu alene i Ålsgårde. Som 20-årig fokuserer han på at skabe sin egen musik og filme videoer.

Han har været i gang i to år, siden han valgte at droppe ud af HF med ingen intentioner om at vende tilbage.

– I starten tænkte jeg, at det måske var lidt for modigt at gøre, og så var det nok heller ikke lige det bedste, men nu prøver jeg bare. Også fordi jeg altid har været lidt skoletræt, og at det aldrig sagde mig noget, tænkte jeg, at jeg altid kunne tage det på et andet tidspunkt, hvis jeg fik brug for det. Det håber jeg ikke bliver nødvendigt, fortæller han.

Afskeden med skolen betød derimod ikke flere frie dage. Max’ hverdag har blandt andet stået på søvnløse nætter og masser af arbejde.

For Max er udgangspunktet hans musik, og ofte optager det al hans tid.

– Jeg har nogle gange tid til at være hjemme og slappe af, for det er sådan, at når jeg kommer hjem fra dagens arbejde, ser jeg bare Netlix eller Viaplay og falder i søvn efter ti minutter, siger han.

Trods de travle omstændigheder får han stadig venner og familie til at passe ind i skemaet.

Max’ korte distance mellem hans og forældrenes hjem tilbagelægges i ugentlige besøg, og således er han også sammen med venner hver dag, da nogle af dem også er passionerede omkring youtube, heriblandt Albert Dyrlund og Anton Cornelius, der er nogle af Danmark største youtubere.

– Det kan godt være, at jeg bor alene, men til gengæld kommer mine venner de mest sindssyge tidspunkter og banker på, når de har været ude, og jeg lige valgte at blive hjemme. Nogle gange åbner jeg ikke, når det ringer på, selvom jeg selv er lidt af en natteravn og er lysvågen.

Det startede med musik
Oprindeligt skulle det handle om musik. Musikinteressen begyndte i 2016, og derfor udgjorde youtubekanalen hans musikplatform, men gennem tiden er det blevet til en lettere komisk underholdningskanal.

Videoerne indeholder potientielt skøre ting, der er med til at give folk et godt grin. På kanalen tjener han penge ved at tilføje reklamer fra forskellige firmaer på sine videoer, hvor stigningen af seerantallet pr. video øger indkomsten.

– Jeg havde aldrig troet, at kanalen ville blive til det, det er i dag. At jeg kunne leve af det. Jeg kan huske, at jeg i starten syntes, det var lidt akavet at stille sig foran et kamera. Gennem tiden blev jeg mere vant til det og er altid oppe og køre, fordi det er mere spændende at se på, siger han.

I dag har youtubekanalen 32.000 subscribers (følgere). For Max blev det en succes, da hans video “Lyrik prank” kom ud i 2016 og gik viral, hvilket øgede antallet af hans subscribers.

Tekster med en historie
Ligesom andre youtubere, laver Max sin egen musik med tropisk genre blandet med elektronisk stemning og sang på engelsk.

På nuværende tidspunkt er han gået videre i det, der hedder KarriereKanonen; et radioprogram og en af Danmarks største talentudviklingsplatforme. Han skal bl.a. spille til SPOT festival i Århus.

Max tilbringer derfor flere og flere timer i et studie i København med at lave musik. Sommetider bruger han hele natten i studiet og kommer hjem om morgenen for så at sove i et par timer og gentage processen igen.

– Jeg kunne godt mig at lave noget historie bag sangteksterne, i stedet for den mere moderne popmusik uden rigtig nogen historie i. Hvis man nu tog f.eks Ed Sheeran; mange af hans sange fortæller en god historie, og det er det, jeg gerne vil lave, bare med en lidt elektronisk stemning. Måske lidt sørgeligere i det.

Netværk er en fordel
Max, Albert Dyrlund og Anton Cornelius kendte hinanden helt tilbage fra folkeskolen, og med Albert Dyrlunds og Anton Cornelius’ status, var det en god fordel for Max, da de motiverede ham til at promovere sin musik på youtube. De var med i hans videoer, og han i deres.

– Det hjælper rigtig meget på seertal at udvikle sit netværk, lære nogle nye at kende, filme underholdende videoer med dem og så håbe, at folk synes, det er sjovt. Men til gengæld vil jeg dog til hver en tid anbefale, at man tager en uddannelse, fordi det er en kæmpe risiko, man tager, hvis man dropper ud af skolen så tidligt. Nu var jeg jo så heldig at have Albert og Anton, de er mine gode venner og en stor del af succesen.

Hvis alt går efter planerne, forestiller Max sig, at han kommer langt med musikken og stadig bliver ved på youtube.

– Det hele kører indtil videre, og det er fedt med nogen, der støtter og motiverer én, og at der er folk, der skriver kommentarer på mine videoer, og at jeg nogle gange møder folk, som gerne ville tage billeder. Dog er det lidt mærkeligt, når der bliver taget billeder af mig i smug, men stadig sjovt, da det er en del af det med at være en offentlig person.

Artiklen sidst ændret: 28. marts 2018 15:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Forsyning 375774 1729995 15-20.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 1751735
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu