Af Helsingør Dagblad

Klumme: Ikke uden min familie

rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side

Det er snart forår. Med foråret kommer let gode tanker og livsbekræftende oplevelser op til overfladen. En sådan er tanken på netop i dag – den 28. marts for 45 år siden, hvor en dejlig lille dreng med et stort sort hår kom til verden på det gamle Øresundshospitalet. Fem år efter kom endnu en skøn dreng til verden. En familie blev skabt. Min familie som gennem alle 45 år har haft og har et dejligt fællesskab, der giver energi og overskud til at være den jeg er. Mor og kvinde.

Vi to forældre, der kommer fra to store jyske familier med henholdsvis 6 og 7 søskende, måtte på alle måder få hverdagen til at fungere. Ikke noget med at ens mor kom, når børnene var syge, eller vi trængte til en ”kærestedag/weekend”. Nej, det var jo vores valg og vores beslutning, at vi ville herover til Djævleøen og ikke blive derhjemme, hvor alle mulighederne lå!

”Vi er det, vi har fået fra generationerne før os, og det vi giver videre til generationerne efter os.” Sådan lød det torsdag den 8. marts på Kvindernes Internationale Kampdag i Toldkammeret, hvor fire fantastiske kvinder optrådte med stykket ”Ikke uden min mor”. Vi kvinder blev på alle måder ført gennem stykket med flot håndholdt sans for oplevelser, der gik lige i hjertet. I hvert fald mit hjerte.

Jeg kom i den anledning til at tænke på min mor, som jeg har været uenig med op til flere gange. Tænkte på, at det kunne have været dejligt, hvis hun nu bare en enkelt gang havde givet efter for sit eget skønne forkælede liv i det jyske og tænkt, at hendes børnebørn ville nyde at se deres bedstemor. Set hvor fantastiske liv de to drenge havde med deres forældre og venner på Sjælland. Og alligevel. Trods irritation over hendes manglende deltagelse og nærvær. Så har denne min søde mor givet mig den styrke og det mod, jeg har haft brug for til at bygge en familie op. Lært mig hvad livet som mor også er. At se sig selv som andet end mor – (ikke at det ikke er godt nok at være mor. Det er det. Og skønt også) men at huske, at jeg også er kvinde og gerne må være mig selv og bestemme, hvordan jeg vil have det som medlem i en familie.

Nu som farmor til en kæmpe flok af dejlige børnebørn oplever jeg, hvor meget det betyder for mig at kunne være en del af en familie. At få lov til at dele de mange små og store oplevelser på nært hold. Følge dem i hverdagens udfordringer. Og ikke mindst få lov til at passe dem, når drengene skal på kærestetur med de dejlige svigerdøtre. Eller når de er syge og har brug for at være hos farmor og farfar, hvor meget er tilladt.

Dengang for 45 år siden tænkte jeg ikke så meget over, hvad det betød for mine drenge ikke at være i tæt samvær med sine bedsteforældre eller familie. Det var bare sådan, det var. Og jeg vidste, at jeg som mor og kvinde kunne klare det, og at det også var på den måde, det skulle være for os. I dag kan jeg se, hvor stor en værdi vi som bedsteforældre spiller for vore børnebørn.

Jeg er taknemmelig for mit liv og tænker ofte, at det ikke ville have været det samme uden min familie og dens opbakning.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo. skift 15/3
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu