I oktober jublede Ian Marko Fog sammen med Helsingørhallen efter sejren over KIF Kolding København. Nordsjælland Håndbolds cheftræner håber at gentage seancen på Gl. Hellebækvej i aften. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Nordsjælland Håndbolds skæbne afgøres i Helsingør

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

I aften afgøres det, om Nordsjælland Håndbold skal spille slutspil om medaljer eller nedrykning. Team Tvis Holstebro står i vejen for drømmemålet om top 8.

Håndbold: Afgørelsens time venter bogstavelig talt på Nordsjælland Håndbold i aften.

60 minutters håndbold mod storklubben Team Tvis Holstebro afgør, om drømmen om medaljeslutspil i top 8 realiseres, eller om den igen står på overlevelseskamp med bundholdene.

Følg med i livebloggen fra kampen her.

– Ja, der er en hel del tænding på i øjeblikket i vores trup. Alle er meget spændte, men det virker som om, at det er på den gode måde. Men der er ikke nogen tvivl om, at det bliver en vanvittig svær kamp for os mod et at de allerbedste hold i Danmark. Men det kan da næsten ikke blive vildere, end at det hele afgøres den sidste dag. Jeg tror, TV 2 jubler over den spænding, siger Nordsjælland Håndbolds cheftræner, Ian Marko Fog.

Han måtte se sit holds første chance for at sikre pladsen i top 8 forsvinde for en uge siden, da det i de sidste sekunder i udekampen mod Skanderborg gik fra en åben mulighed for at score sejrsmålet i den ene ende endte med et nederlag i den anden ni sekunder senere.

– Vi har godt nok ikke marginalerne på vores side. I kampen mod Skanderborg slutter det med, at dommerne laver en kæmpe fejl, da et målkast pludselig må tages uden for målfeltet af en spiller. Det er klart mod reglerne. Og de får mere tid til at gå frem på os de sidste sekunder med syv markspillere, og det ender jo også med vi taber. Hvis vi havde været opmærksomme og nedlagt protest, så har jeg hørt, at der var chancer for en ny kamp. Nu ender vi igen med sådan en dommerting, der kan være helt afgørende for os, siger Ian Marko Fog.

Uheld i stimer

Foruden problemerne på banen i Skanderborg, hvor holdet manglede anfører Dan Beck-Hansen, der netop havde pådraget sig en ledbåndsskade, som holder ham ude resten af sæsonen, så er slitagen på truppen også ved at være mærkbar.

Knud Ronau har problemer med foden, og man er bekymret for, om der er et træthedsbrud. Anders Mose bliver måske klar til i aften, men han har ikke trænet siden sidste uge. Derudover har Lasse Uth været syg siden i lørdags, og i går, var han mildt sagt ikke klar til håndboldbrag i Helsingørhallen.

– Vi har været forskånet for mange ting i den her sæson, men lige nu vælter uheldene ned over os, og det er irriterende, når der er én sølle kamp tilbage. Der er pause lige om lidt, og så kan de lægge sig der, siger Ian Marko Fog, der med Uth, Beck-Hansen og Mose ude vil have et særdeles minimeret forsvarsværn mod Team Tvis Holstebro.

Tilbage i december tabte Nordsjælland Håndbold med 11 mål på udebane til TTH. Det næststørste nederlag til oprykkerne i sæsonen, og den var grim.

– Det var virkelig en skidt kamp, hvor vi havde 10 minutters total undergang i første halvleg, og vi var bagud med 10 ve pausen. Den gjorde ondt, men vi er kommet et godt stykke siden, så vi kan ikke måle meget ud fra den kamp ud over, at det vil vi gerne revanchere, siger Ian Marko Fog.

– De har en vanvittig god målmand i Torbjørn Bergerud, som man virkelig skal have hul på for at have en chance, men det er svært, for TTH er virkelig stærke til at dække for skud. Men vi skal have hul på dem, lyder det fra Ian Marko Fog.

De helt store profiler for NH i denne sæson har været Nicolai Pedersen og Johan Meklenborg. De er begge i top fire på MVP-listen, og Meklenborg er topscorer i ligaen. De skal med stor sandsynlighed trække et stort læs i dag.

– Det er klart. De to skal ramme dagen, hvis vi skal have succes. Det må man næsten forvente. Men man må også bare rose de to gutter for deres præstationer over hele sæsonen, hvor de har vist ekstremt højt niveau i de fleste kampe, roser Ian Marko Fog.

Kampen mellem Nordsjælland og Team Tvis Holstebro spilles i Helsingørhallen klokken 20.30 i aften, og den vises også på TV 2 Sport.

NH skal vinde for at være sikre, da både Ribe-Esbjerg og Mors/Thy potentielt kan gå forbi i tabellen i deres udekampe mod henholdsvis Tønder og Sønderjyske. Begge fra bunden af tabellen.

Artiklen sidst ændret: 28. marts 2018 15:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Job i Nordsjælland

Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Forsyning 375774 1729995 win juli 18/19
Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu