Mike Jensen (Nordsjælland) fejrer slutspillet med champagne efter kampen. (Foto: Claus Birch)

Af Helsingør Dagblad

Nordsjællandsk medaljespils-mirakel

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

HÅNDBOLD, LIGA: Champagnen flød og glæden fik frit løb, da Nordsjælland Håndbold onsdag aften sensationelt sikrede sig en plads i medaljeslutspillet, med en overbevisende fem-måls sejr på 27-22 over TTH Holstebro.

For tre måneder siden blev Ian Marko Fog’s tropper snittet i den vestjyske håndboldmaskine og tabte med ti mål. Onsdag aften var det gæsterne der blev stegt og braset i en kogende Helsingør Hal. Et opgør hvor Nordsjælland sluttede i opvisningsstil og gjorde alle nedrykningsprofetier til skamme.

De første minutter var der imidlertid ikke meget der tydede på en nordsjællandsk jubelaften. Et tydelig nervøst hjemmehold afsluttede for hurtigt og den jyske kontramaskine bragte sig lynhurtigt foran både 3-0 og 4-1.

Nordsjælland fik dog hurtigt rystet nervøsiteten af sig og bragt mere tålmodighed ind i angrebsspillet. Samtidig mødte man Holstebro-skytterne tidligt og gav Mike Jensen mulighed for at komme ind i opgøret.

Stille og roligt spillede de limegrønne sig tilbage i kampen og formåede at bringe sig foran med tre mål, inden et mislykket 7-6 spil bragte gæsterne tilbage i kampen med to lette scoringer i et tomt mål.

– Det var for at tage noget initiativ i forhold til deres 5-1 forsvar. Det lykkedes ikke specielt godt, men hvis man kigger over en hel sæson, så har vi haft mere succes med 7-6 end det modsatte, understregede Ian Marko Fog om satsningen.

Hans hold måtte derfor gå til pause med et enkelt måls forspring, men det var en stakket frist for gæsterne, der ellers jagtede mindst et point i deres medaljespils kalkulationer.

I anden halvleg sad Nordsjælland på opgøret, ikke mindst på grund af en storspillende duo i Nicolai Pedersen og Mike Jensen. Førstnævnte blev topscorer med otte mål og kåret til kampens bedste spiller.

– Selvom vi kommer lidt skidt fra start, så havde vi en plan og jeg følte hele iden, at det skulle nok gå. Forsvarsmæssigt får vi lavet en kompakt base, der giver Mike nogle gode betingelser. Vi åbner lidt mere på ydersiderne, end vi har været vant til og det fungerede sindssygt godt. Og da vi får en to-minutter som vi vinder 3-0, får vi skabt et godt hul, der gør at vi stille og roligt kan spille nogle lange angreb og tage tempoet ud af kampen, forklarede Nicolai Pedersen.

Hans man-of-the-match kandidatur må have være tæt fulgt af Mike Jensen, der i anden halvleg leverede pragtredninger på stribe og pillede et par straffekast. En indsats som Ian Marko Fog var særlig glad for.

– I dag skulle Mike hjælpe både holdet og mig. Vi havde virkelig brug for ham. Jeg har haft så mange marginaler imod mig i min karriere, så jeg tror ikke, at jeg ville kunne bære at misse et slutspil. Det skulle Mike hjælpe mig med i dag og han holdt ord.

Nordsjælland måtte stille op uden den ledbåndsskadede Dan Beck-Hansen, mens man havde fået Anders Mose, Lasse Uth og Knud Ronau spilleklar i ellevte time. Sidstnævnte leverede et fint indhop på stregen, trods en skade i foden.

– Jeg fik at vide i morges, at jeg havde en stressfraktur i foden, så der var meget tvivl om, jeg overhovedet kunne stille op. Men jeg følte at jeg kunne spille og det var det hele værd, sagde Knud Ronau.

Sejren sendte Nordsjælland op på ligaens 7. plads og i en interessant slutspilspulje med BSV, GOG og KIF Kolding København.

Nordsjællands målscorere: Nicolai Pedersen 8, Johan Meklenborg 6, Nichlas Poulsen 4, Lasse Uth 3, Jesper Dahl 2, Carl-Emil Haunstrup 1, Knud Ronau 1 Andreas Johann Nielsen 1, Aku Kreutzmann 1.

Artiklen sidst ændret: 29. marts 2018 09:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Kaiser april 19/20 15-20.000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  1751635

Job i Nordsjælland

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634
Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu