Af Helsingør Dagblad

Tro på eventyr førte til succes

Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side

Instagrammeren Grace Almera brænder for at kunne fortælle folk historier gennem eventyrlige illustrationer. Det er nyt i Danmark, og på nuværende tidpunkt er hun begyndt på at skrive. Hun drømmer om at kunne blande begge professioner sammen.

Af Mai Hoang, erhvervspraktikant

HELSINGØR: Grace Almera er en 30-årig professionel fotograf, der flyttede til Danmark som 15-årig fra Philippinerne, og bor nu i Helsingør, hvor hun specialiserer sig i Fine Art (skønne kunstner). Disse billeder promoverer hun på facebook, instagram og med sin hjemmeside: www.gracealmera.com. Temaet er fantasy, hvorpå billederne er udstyret med modeller, iklædt kostumer og udstråler skønhed i eventyrlige træk. Gennem det sidste år har organisationer og virksomheder kontaktet hende for at samarbejde. Det er stadig nyt i Danmark, at hun med Fine Art og karakterer fortæller en historie, hvilket drager masser af opmærksomhed.

– Jeg er lidt af en introvert, og det er derfor, jeg gennem mine billeder fortæller en slags historiefortælling om, hvordan jeg ser verden uden at skulle forklare det i ord. Grunden til, at jeg elsker at lave fantasy-billeder er, fordi man i mit hjemland er lidt overtroiske. Man tror nogle gange, at der findes feer, eller at der render små alfer rundt i skoven, fortæller hun.

24.000 følgere på Instagram

Selvom Grace lever i Helsingør, og på baggrund af sin profession har samlet 24.000 følgere på instagram under navnet @gracealmera, kommer en meget lille procent af hendes beundrere fra Danmark. De fleste er fra udlandet.

Læs også om Max Marius, der lever af internettet.

– Efter jeg begyndte at dele mine billeder på forskellige danske fotogrupper på facebook, har jeg dog fået masser af ros og flere kontakter fra danske frilandsmodeller, fordi de beundrer mine billeder og gerne ville samarbejde.

Grace’s fanbase har fulgt hende siden starten. De skriver motiverende beskeder til hende og styrker hendes selvtillid til at fortsætte. De kan ikke vente med at se opdateringer på hendes sider. Dette er også tilfældet i offentligheden.

– Det er sjovt, fordi der nogle gange kommer folk og turister forbi, som gerne vil have billeder med modellerne i deres kostumer, når vi er ude til fototagning i offentligheden.

Travle hverdage

I et år arbejdede Grace som fuldtidsfotograf og arbejdede på at udvikle sit netværk, sin facebookside og instagramprofil, men hun er for nylig startet med at arbejde som praktikant i North Media. Der skriver hun artikler under afdelingen Brandero.

– Jeg ville gerne prøve noget nyt, så min hverdag ændrer sig nu, og jeg får ikke ligeså meget tid til at tage billeder. Jeg kan forestille mig, at fotografi nok bliver til en weekend ting, fortæller hun.

Grace har efterfølgende tænkt sig at holde fast i fotografi, da hun stadig bliver kontaktet af firmaer og organisationer i udlandet. Blandt andet Brasilien, Philippinerne og Paris i håb om, at hun ville lave workshops og samarbejde om kampagner.

En slags terapi

Hendes interesse for fotografi startede i 2012, da hun som 24-årig fik sit første kamera af sin kæreste. Det var i perioden efter hendes nære moster døde i 2011, hvilket gjorde hverdagen ret hård for hende, hendes mor og lillebror.

– Vi havde aldrig oplevet det med at miste et tæt familiemedlem før, og det var virkelig svært at komme videre fra. Min moster var som en anden mor, og jeg ved, at hun selv havde interesse i billeder og få fanget alle øjeblikke på små feriekameraer. Det, at jeg fik mit første kamera, blev til en slags terapi for mig, da jeg fandt noget at fokusere på, og noget som jeg elskede. Min mosters passion blev til min passion, siger hun.

Forestillinger om fremtiden

Grace regner med, at hun i fremtiden bliver ved med at arbejde i North Media, da det er en spændende virksomhed med mange forskellige afdelinger. Hun håber, at hun formår at kunne blande sin passion med fotografi ind i marketing.

– Man kan sige, at bureauerne er blevet så digitale, at det giver mening for virksomhederne at søge efter medarbejdere, der både kan specialisere i foto og redigering. Hvis der f.eks skal laves en kampagne, bliver der hyret en person for marketing, og en person, der skal tage billeder. Så det er jo bare perfekt, hvis man kan begge dele, siger hun.

En af hendes større drømme er, at hun engang i fremtiden kan planlægge sin egen udstilling, så man kan komme og købe hendes billeder.

Helsingør Dagblads erhvervspraktikant, Mai Hoang, har samlet en oversigt over en række af de mest kendte youtubere og instagram-bloggere fra Helsingør-området.

Benjamin Vestergaard @mrcrainer:

23-årige Benjamin Vestergaard, der på nuværende tidspunkt bor i Helsingør, tæt ved Snekkersten. Han er kendt for at lave engelske videoer under navnet “Mr. Crainer”, med fans over hele verden – de fleste fra Amerika. Med 2.7 milioner følgere på youtube lægger han videoer op, hvor han spiller computerspil, hvilket er meget populært blandt verden, og så har han tjent milioner kroner på det.

Albert Dyrlund @albertdyrlund:

19-årige Albert Dyrlund fra Helsingør har gennem fire år samlet en kæmpe fanbase med 213.000 følgere på Instagram, og 162.000 følgere på youtube. Albert er selv en meget humoristisk og energisk person, hvilket også er tilfældet med hans videoer og indhold på kanalen.

Anton Cornelius @tonycornelius:

20-årige Anton Cornelius fra Helsingør, som sammen med Albert Dyrlund startede ud som to 15-årige med deres fælles youtube-kanal Novopleco. Det var efter deltagelse i X-Factor, at deres popularitet steg, og begge parter fortsatte som youtubere. På Instagram har Anton 141.000 følgere, og på youtube 73.000 følgere. På youtube lægger han de samme skøre videoer op, som er til for at sprede en sjov stemning blandt seerne.

Grace Almera @gracealmera:

30-årige Grace Almera har 24.400 følgere på Instagram, og 2.800 følgere på facebook. Grace er fra Helsingør, og med sin passion som fotograf er hun en stor fan af at skabe eventyrlige billeder, med karakterer, der fortæller en historie ved første blik.

Max Marius @maxiusofficial:

20-årige Max fra Ålsgårde har 59.500 følgere på Instagram, og 32.000 følgere på youtube. Max Marius’ youtubekanal indeholder underholdende videoer, hvor der f.eks bliver lavet vilde udfordringer og komiske handlinger.

Ronja Jürs:

16-årige Ronja fra Hellebæk, har 19.400 følgere på youtube. Ronja lægger videoer op med indsigt i hendes liv og hverdag. Videoerne er til for at inspirere de unge seere og skabe en hyggelig stemning, når der er mest brug for det Bertram Dyrlund @berlundtheone:

15-årige Bertram Dyrlund fra Helsingør er på nuværende tidspunkt elev på Oure efterskole. Han er den populære youtuber Albert Dyrlunds lillebror og har samlet set ramt de 18.000 følgere på Instagram alene på grund af det. Sommetider optræder han i sin storebrors videoer.

Emilie Jacobsen @femmeemilie:

29-årige Emilie Jacobsen fra Helsingør har 25.000 følgere på Instagram. Emilie er meget kendt for at lægge opslag op, der skal kunne få folk i alle aldre til at lære at elske sin krop. Emilie deler også råd ud til læserne omring det med at være voksen og forælder.

Freja Bendtsen:

Freja Bendtsen er en 13-årig pige fra Gilleleje, der med sine 9.000 følgere på youtube gik viralt med sine videoer med kæresten. I dag laver hun videoer med indsigt i sit eget liv og går stadig i skole.

Artiklen sidst ændret: 28. marts 2018 15:43

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Job i Nordsjælland

Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, skift 3/5, 2/7
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu