FODBOLD: Matheus Leiria (FC Helsingør) tackles af Simon Jakobsen (Silkeborg IF) under kampen i ALKA Superligaen mellem Silkeborg IF og FC Helsingør den 31. marts 2018 i Jysk Park, Silkeborg. Foto: Claus Birch.

Af Andreas Mayerhofer

Brassershow da FC Helsingør vandt i Silkeborg

Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side

Silkeborg IF – FC Helsingør

1-0 Marc Rochester (20.)
2-0 Marc Rochester (39.)
2-1 Matheus Leiria (41.)
2-2 Felipe Tontini (54.)
2-3 Adnan Mohammad (84.)
Tilskuere: 2.208

FC Helsingør vandt gruppespillets første kamp 3-2 på udebane i Silkeborg efter at havde været nede med 0-2. To brasilianere scorede, den tredje leverede tre assists, og Adnan Mohammad blev matchvinder.

Kampen åbnede ganske livligt i begge ender, og selvom Silkeborg var mest på bolden, så var det FCH, der kunne ærgre sig mest over, at det ikke blev til et hurtigt i mål. Først overså dommeren et kæmpe straffespark, da Ibrahim Moro helt bevist tog hånden i brug for at stoppe bolden i feltet.
To minutter efter burde det være blevet 1-0 til gæsterne, da Douglas Ferreira kom alene igennem, men trods masser af tid til at beslutte sig lykkedes det ikke brasilianeren at score sit første Superliga-mål.

Silkeborg var heller ikke ufarlige i den anden ende, hvor FCH-backerne havde svært ved at bremse hjemmeholdets kanter, der kom med god fart rundt om Pascal Gregor og Martin Fisch. Det gav blandt andet fem hjørnespark det første kvarter.
I det 20. minut gik det så galt igen i FCH’s venstre forsvarsside. Denne gang var det Patrick Olsen, der blev snøret af Vladimir Rodic. Silkeborg-spilleren lagde bolden ind til Marc Rochester, der med en alt for passiv Søren Henriksen efter sig sendte bolden mellem benene på målmand Adrian Kappenberger fra en spids vinkel.

Det var få centimeter fra at blive 2-0 kort efter, da Pascal Gregor helt upresset var ved at gentage sit selvmål fra FCK-kampen, men trekant-sammenføjningen reddede ham og FCH i situationen.
Overliggeren måtte igen agere redningsplanke for gæsterne efter en halv time. Martin Fisch kom igen på hælene over for Rodic, der alt for let driblede sig forbi i en-mod-en-situationen, og spilleren, som Randers FC af uransagelige årsager ikke kunne bruge, tordnede bolden på overliggeren.
FC Helsingør var spillet helt ud af kampen og lignede allerede slagne krigere på Silkeborgs kunstgræs-slagmark.
Duoen Gammelby/Rodic flænsede sig igen og igen gennem SIF’s højre side, og kun en helt skæv fod hindrede 2-0 målet efter 37 minutter. Et minut senere var foden på plads, da Rodic igen fik for meget plads. Et kækt vip i dybden, og så var Rochester fri, og denne gang lignede målet en selvfølge.

Dermed så det mere end svært ud for de gæstende oprykkere, men fem minutter før pausen kom der en brasiliansk livline.
Douglas Ferreira kom til baglinjen, og han sendte bolden ind i hovedet på landsmanden Matheus Leiria, der flot dirigerede bolden i mål.
2-1 holdt akkurat til pausen, for FC Helsingørs forsvar sejlede videre, og kun en hårfin offside holdt måltavlen i ro.
Christian Lønstrup tog konsekvensen af en generelt dårlig halvleg i almindelighed og af Martin Fisch i særdeleshed og skiftede fra 4-4-2 til 3-5-2. Felipe Tontini kom ind i stedet for Fisch, og den udskiftning gav gevinst efter 10 minutter.
Først havde Silkeborgs Gustaf Nilsson to store muligheder, hvor han på den ene med rette kunne brokke sig over et manglende straffespark, da Gregor gik i ryggen på ham. Kappenberger snuppede den anden.

Minuttet efter var det igen brassertid for FCH. Douglas Ferreira leverede sin anden assist, da han smart fandt Tontini, der sikkert udlignede.
FC Helsingør fik med målet også bedre fat i spillet og havde i perioder trykket Silkeborg tilbage. Midt i halvlegen ændrede det billede sig.
Silkeborg skyllede nærmest angreb ned mod Kappenbergers mål, og Rodic var igen i hovedrollen.
Montenegrineren gjorde, hvad der passede ham lige indtil afslutningen, hvor først Leiria og siden Kappenberger fik reddet.

Den skarphed Rodic manglede, havde Adnan Mohammad så til gengæld fem minutter før tid, da den ellers skidt spillende wing trak ind i banen og efter en aflevering fra Douglas Ferreira – tredje assist! – lagde Adnan bolden flot over i modsatte side af Silkeborg-målet.

Det var samtidig startskuddet til et stormløb mod FCH’s mål, men forsvaret og endnu engang overliggeren reddede for FCH, og så kunne Christian Lønstrup juble over anden sejr i træk.

Silkeborg IF (4-5-1): Peter Friis Jensen – Gregor Sikosek, Simon Jakobsen, Dennis Flinta, Jens Martin Gammelby – Marc Rochester, Ibrahim Moro (64. Sammy Skytte), Casper Sloth, Davit Skhirtladze, Vladimir Rodic – Gustaf Nilsson (80. Mate Vatsadze).
FC Helsingør (4-4-2): Adrian Kappenberger – Pascal Gregor, Daniel Jørgensen, Søren Henriksen, Martin Fisch (46. Felipe Tontini) – Adnan Mohammad (92. Frederik Bay), Patrick Olsen, Christian “TK” Køhler, Matheus Leiria – Nicolas Mortensen (87. Mikkel Basse) , Douglas Ferreira.
Advarsler: Patrick Olsen (22.), Pascal Gregor (42.), Ibrahim Moro (48.), Casper Sloth (65.)

Artiklen sidst ændret: 3. april 2018 14:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu