Af Andreas Mayerhofer

Patrick Olsen: Gode hold kan have dårlige dage og vinde

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

FC Helsingør hev lørdag aften en sejr hjem på udebane over Silkeborg IF. Men oprykkerne led i det jyske, hvor kun hjemmeholdets uskarphed og et hjælpsomt træværk i Adrian Kappenbergers mål holdt Silkeborg på to mål.
I den anden ende scorede FCH ret beset tre mål på fem chancer, og dermed var der fuld gevinst. Ikke prangende spil, men et flot comeback og et ordentligt læs selvtillid på kontoen.
– Gode hold har dårlige dage, hvor de sejre alligevel. Det var vist tilfældet med os i dag, og det har jeg det fint med. Vi har alt for ofte spillet godt og tabt. Det her er en hel del federe, sagde midtbanespilleren Patrick Olsen.
Specielt første halvleg var elendig fra gæsterne, der ellers var kommet fint i gang, men var på hælene i det meste af de første 45 minutter. Kanterne hos Silkeborg drev igen og igen gæk med helsingoranerne, og det var nærmest et mirakel, at der kun var et måls forskel ved pausen.
– Silkeborg spillede godt, men vi var heller ikke dygtige nok. De kom alt for let igennem, og når vi endelig havde bolden, så kunne vi ikke sætte noget som helst sammen. Det var virkelig skidt, og det er besynderligt, at vi står her med tre point, selvom jeg synes, at vi kom bedre med efter pausen. Silkeborg har stadig mange chancer, men vi var skarpest i afslutningerne, og i dag var det nok. Men den går nok ikke hver gang, konstaterede Patrick Olsen.
Han var allerede før pausen ude hos sin cheftræner og bede om en rokering i systemet. Den kom i pausen, hvor 4-4-2 blev lavet om til 3-5-2.

– Man er godt klar over, at der er noget galt, når spillerne kommer ud og beder om et systemskift, og jeg var tæt på at gøre det allerede i det 40. minut. Brian Gellert (assistenttræner, red.) sagde, at vi lige skulle trække vejret i pausen, og vi ender jo også med at reducerer inden pausen. Her gav jeg en skideballe og ændrede systemet, og det rettede en del, sagde Christian Lønstrup.
Han tog forsvars-spilleren Martin Fisch ud og erstattede ham med offensiv-spilleren Felipe Tontini, der 10 minutter senere udlignede.

I første halvleg leverede vi stort set ikke et gennemspillet angreb, og det nager mig, at vi ikke er mere klar. Det blev bedre efter pausen, hvor vi har et meget bedre indtryk, og vi scorer også to mål. Jeg medgiver, at vi var heldige i dag, men over en hel sæson går det nok lige op med minusser og plusser. I dag var det plus til os, og det glæder vi os over, men vi skal hjem og arbejde videre, for der er meget, der kan blive bedre, noterede Lønstrup.

Trods sejren er der fortsat langt op til den andenplads i gruppen, der betyder redning. Der er nu fem point op til Silkeborg og henholdsvis seks og ni til AGF og Hobro, der mødes søndag.
– Vi skal ikke kigge så meget på tabellen, for der er virkelig langt op til de øverste i gruppen, men vi kan da vinde vores kampe og se, hvor de bringer os. Vi fik en fin start, og nu har vi vundet to i træk. Det har vi ikke gjort så ofte i denne sæson, sagde træneren.

FC Helsingør spiller næste kamp hjemme mod Hobro søndag den 8. april

Artiklen sidst ændret: 3. april 2018 14:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet topbanner

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu