Græsrødderne forvandler havnen i Snekkersten


Af Kirsten Moth

En tegning over, hvordan hele området ved Snekkersten Havn åbnes. Her et kig ind på sejlklubbens ungdomsafdelings område.

SNEKKERSTEN HAVN: Erhvervs- og lystfiskere, langdistancesvømmere, konkurrencesejlere, senior- og juniorsejlere, kulturhistoriske bådejere fra smakkelauget, vinterbadere og motionister har som repræsentanter for de ca. 1000 faste brugere af Snekkersten Havn mødtes for at udveksle tanker og ideer, for at diskutere, være uenige, blive enige og for til sidst at sætte deres navn på den plan, som de i aftes offentliggjorde på et stormøde på havnen.

Der er tale om en visionsplan, som Fonden Snekkersten Havn nu har nikket ja til og som ligner et mesterværk i nærdemokrati.

Det afgørende er, at Snekkersten Havn bevarer sin arkitektoniske og historiske identitet og samtidig moderniserer havnen, så den blandt andet kan håndtere sejlsportsstævner, svømmekonkurrencer og events, der foregår i en blanding af land og hav, eksempelvis triatlon, kajak og paddling.

Det er en plan, der samtidig lægger vægt på at skabe faciliteter for alle de brugere og besøgende, der ikke selv er sejlere, men som på en eller flere måder bruger vandet, havnen og omgivelserne.

Ikke mindst tilgodeser havnen i den nye plan børnefamilier og de yngste medborgere med lavtvandsområdet Lagunen og nye faciliteter her, blandt andet udendørs undervisningsområder.

Artiklen sidst ændret: 6. april 2018 09:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018