Af Helsingør Dagblad

Klumme: Den gode tone

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3

Christina Brødbæk Casparij er 41 år og bor med mand og tre børn på 13, 7 og 6 år i Ålsgårde. Christina er partner i Mr. August Stjernegade i Helsingør og medlem af Cityforeningens bestyrelse.

Jeg ved ikke rigtig, hvor jeg skal starte, for det er en følelse, som dukker op i kroppen ind imellem. Jeg har tit undret mig over, hvorfor jeg kan blive så påvirket af den ”ikke gode tone”. Jeg har virkelig svært ved at få den ud af kroppen, når jeg læser forskellige opslag på de sociale medier. Også selvom jeg ikke er involveret, men blot læser de forskellige tråde.

Jeg bliver overrasket, trist og lidt provokeret. Ofte siger jeg til mig selv: Lad nu være med at læse det. Det giver så meget negativ energi. Hvad får man ud af at kalde folk, man ikke kender, de mest forfærdelige ting og skældsord? Det er for let at gemme sig bag skærmen og sige og mene hvad som helst. Det er nok de færreste, som kunne finde på at sige det samme til et menneske face to face.

Positiv energi er bedre. Det vil jeg gerne have, og det tænker jeg, at de fleste mennesker vil. Man må alt andet lige blive et gladere menneske.

Det er for det meste voksne mennesker, der giver sig i kast med de grimme gloser på de debatsider, jeg følger. Så der er ingen lette undskyldninger.

Man kan spørge sig selv, om det er den måde at kommunikere på, vi ønsker at give videre til vores børn/unge mennesker? Det er tankevækkende, at administratorer for grupper på sociale medier oftest skal starte med at skrive: HUSK at holde den gode tone, ellers bliver opslaget slettet. Jeg har meget svært ved at forstå, at det skal være nødvendigt. Jeg tror simpelthen, det er min sans for retfærdighed, som påvirker mig så meget.

I min familie bruger vi rigtig meget tid på at lære vores børn at tale ordentligt. Både i den virkelige verden og den digitale verden. Vi kan høre os selv sige de samme ting igen og igen. Man burde optage alle irettesættelserne og lade det afspille hver aften. :o) Det siver ind… blot langsomt. Julius, som er 13 år, spiller online spil som så mange andre børn og teenagere. Julius er vores første og har ”lidt” under alle vores strenge, lidt firkantede krav som førstegangsforældre ofte stiller. Han har om nogen fået helt ind under huden, hvordan man passer på hinanden og behandler andre, som man gerne selv vil behandles.

Vores net forbindelse hjemme er ikke den bedste. Det får han at høre for, når han spiller. Det er hårdt at se ens dreng blive rigtig ked af det, efter han har spillet et online spil, hvor han er blevet svinet til af folk på grund af netforbindelsen. Folk, han ”heldigvis” ikke kender. Jeg er målløs.

Der er mange børn, der oplever langt værre, og det påvirker mig, når jeg ser programmer om børn, der bliver mobbet. Jeg bliver skræmt, når jeg ser og hører, hvad unge mennesker kan finde på at skrive til og dermed nedgøre hinanden. Men hvis de ser voksne mennesker skrive grimme og ondskabsfulde ting til hinanden på, hvordan skal de så forstå, at det ikke er okay? For det er er IKKE okay.

Man kan sagtens have en kontrovers, uden at det skal blive personligt eller svine hinanden til. Vær saglig og accepter, at man ikke kan være enige med alle.

Jeg er ikke hellig. Jeg kan også snerre eller virke stramtantet, hvis jeg bliver irriteret, men jeg tænker meget over det i min hverdag. I mine øjne er det pinligt at bruge skældsord om andre mennesker. Behandl andre, som man gerne selv vil behandles. Jeg fortsætter i hvert fald kampen.

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Kaiser april 19/20 15-20.000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  1751635

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu