FC Helsingør jagter den tredje Superliga-sejr på stribe i morgen, når Hobro og Vito Hammershøj-Mistrati (tv.) kommer til Helsingør for anden gang i denne sæson. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup: Vi skal have fuld gevinst på hjemmebane

Nsnet.dk – læs online

Fodbold: To sejre er en stime, og sådan en har FC Helsingør nu efter sejre over Silkeborg og FC Nordsjælland de seneste uger. Tager man sejren i træningskampen mod 1. divisions tophold, Vejle, og den fine kamp mod FC København med, så er der mange ting, som fungerer for oprykkerne.

– Det ser fint ud, og det hele er måske ved at falde på plads for os nu. Det har vi hele tiden sigtet efter, og det vil da være dejligt, hvis det lykkes. Vi har spillet nogle gode kampe, men der er jo også plads til forbedring, siger Christian Lønstrup.

Skal vinde alle hjemmekampe

Før den anden af seks gruppespilskampe har FCH ni point op til den andenplads i gruppen, som er lig med redning i gruppen, der foruden helsingoranerne har deltagelse af Silkeborg, AGF og Hobro. Sidstnævnte spiller i Helsingør i dag.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver svært at nå den andenplads, og skal det ske, så skal vi have fuld gevinst i alle tre hjemmekampe. Den del er ikke urealistisk, og derfor var det en fin start med sejren i Silkeborg, siger cheftræner Christian Lønstrup.

– Det er som om, at vi har matchbold imod os i hver eneste kamp. Havde vi tabt i Silkeborg, så havde det nok været slut, og taber vi til Hobro, så er det nok også helt slut. Men det er da ganske nemt at forstå, hvad vi skal ud og levere, fortsætter han.

Gennem sæsonen har FC Helsingør fået mange “tæsk” for ikke at score mål nok – og som regel med rette. De seneste tre Superligakampe plus opgøret mod Vejle er der leveret 10 mål. Ikke tosset i fire kampe, men hvad der vindes på gyngerne, tabes på karrusellerne.

I 1-0-sejren over FC Nordsjælland, var målhøsten begrænset (omend nok), mens forsvaret var bomstærkt. I Silkeborg var gang i de offensive kanoner, mens forsvaret til tider sejlede rundt over for Silkeborgs giftige angribere.

– Jeg har hele tiden sagt, at når vi i Superligaen lægger noget til et sted, så tager vi det fra et andet, og det er den virkelighed, som vi opererer med. I Silkeborg kom vi ikke ud med det rigtige udtryk, og det er da mit ansvar. Vi fik heldigvis rettet op på mange ting i pausen og vandt kampen. Jeg er ikke bekymret for forsvaret, men der er hele tiden ting, vi skal blive klogere på og rette op, siger Christian Lønstrup.

Godt fat i Hobro

En enkelt gang er det lykkedes for FC Helsingør at slå Hobro. Det skete i en forårskamp i Helsingør sidste år, hvor André Riel med et hattrick skød FCH tættere på Superligaen. I denne sæson er det blevet til to smalle nederlag. Det ene i første runde, hvor en føring blev sat over styr af Andreas Holm, som spillede en Hobro-spiller fri til scoring. I Helsingør vandt Hobro 1-0 på et mål dybt inde i overtiden.

– Vi har haft godt fat i Hobro i de kampe. Kampen i Helsingør var ikke så smuk, hvor vi ikke skabte mange chancer, men vi gav heller ikke noget væk de første 92 minutter, og der er faktisk ikke så stor forskel på os og dem. I efteråret havde Hobro en mand i Pål Kirkevold, der hamrede et hav af mål ind, og det havde vi ikke. Deri lå den markante forskel, konstaterer Lønstrup.

De seneste kampe har Douglas Ferreira og Nicolas Mortensen været foretrukket i angrebet, og det er spillet blevet mere simpelt af, men resultaterne er bedre.

– Vi er måske ved at finde en formel, der passer ind i vores trup. Det håber jeg da, men vi rokerer en del for at tilpasse os forhold. Det er vi nødt til, for der er stor forskel på for eksempel de modstandere og de baner, som vi spiller mod og på. Det er vi nødt til at forholde os til, pointerer FC Helsingørs cheftræner.

Flere spillere klar

Målmand Mikkel Bruhn er ved at være klar igen, men det må forventes, at Adrian Kappenberger efter to sejre i to kampe får endnu en chance. Anders Holst er også ved at være over sine skavanker, mens Nicolas Mortensen skal testes op til kampen efter et skrub i Silkeborg-kampen.

Kampen mellem FC Helsingør og Hobro IK spilles allerede klokken 12.00. Vel mødt på Helsingør Stadion!

Artiklen sidst ændret: 7. april 2018 20:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

Job i Nordsjælland

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu