Alene med Hobros målmand brænder Nicolas Mortensen her for tredje gang i kampen en stor chance for at bringe FC Helsingør foran. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Mål-Pål sænkede FC Helsingør

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

Med et sent mål af norske Pål Kirkevold vandt Hobro 1-0 i Helsingør, selvom hjemmeholdet var i overtal i mere end en halvleg.

FODBOLD: FC Helsingør skal med meget stor sikkerhed ud og spille de meget omtalte nedryknings-playoffkampe, som efter kvalifikationsspillet afslutter sæsonen. Det er stort set et faktum efter gårsdagens kampe, hvor FC Helsingør tabte til Hobro i en kamp, hvor Christian Lønstrups tropper havde rigeligt med muligheder for at holde liv i håbet om en andenplads i puljen, hvilket er lig med overlevelse.

Uskarpe helsingoranere, en stærk Hobro-keeper og norske “Mål-Pål” Kirkevold blev afgørende.

– Jeg er træt af den måde, vi taber på, og nu er det helt sikkert, at vi skal ud og spille de krydskampe. Vi kunne sagtens have levet i håbet lidt endnu, men vi er ikke til stede i de afgørende situationer, og det bliver vi straffet for. Jeg fik igen nogle svar på nogle ting, men jeg ville noget hellere have vundet, sagde en skuffet Christian Lønstrup efter kampen.

På det vinterhærgede græstæppe i Helsingør havde begge mandskaber svært ved at sætte spillet langs jorden sammen i mere end et par afleveringer ad gangen, og det var hverken kønt eller intenst, så man kunne fra tribunerne sagtens følge med i spillernes dialog på banen.

Allerede efter 14 minutter spurgte barnet på sædet foran pressepladserne sin far, hvornår hun måtte komme hjem. En pølse med brød var den lynhurtige reaktion fra den fodboldinteresserede forælder.

Mens pigen ventede på sin frokost fik hun to gode chancer at se – en i hver ende.

Først til den tidligere FC Helsingør-spiller Rasmus Minor Petersen, der var listet med frem og i sekvensen efter en dødbold fik han bolden i feltet, men han nåede ikke at eksekvere, før tacklingen blev sat ind.

Det gjorde Nicolas Mortensen til gengæld kort efter, da han fra 10 meter blev spillet fri bag Hobros forsvarskæde, men skuddet var lige på Hobro-keeper Jesper Rask.

Derefter faldt intensiteten lidt igen, men lige før pausen kom der igen gang i sagerne.

Rødt til Hobro

Frans Putros, som sjovt nok ikke var kommet på den officielle startopstilling, greb fat om halsen på Felipe Tontini, og da Hobro-backen havde en advarsel i forvejen, kunne han indlede sit bad, mens holdkammeraterne fik lagt en ny slagplan til anden halvleg.

Inden det kom så langt havde Nicolas Mortensen endnu stor mulighed, men bearbejdningen af Adnan Mohammads fine indlæg lod en del tilbage at ønske.

Hobro kom trods undertal bedst i gang med anden halvleg, og Adrian Kappenberger, der fortsat holder pladsen i FCH-målet, efter Mikkel Bruhn er blevet klar, måtte op med et par gedigne redninger for at hindre gæsterne i at score.

Kort efter pausen burde det igen være blevet et lige antal spillere på hvert hold, da Douglas Ferreira forsøgte at kopiere Ronaldos mål i Champions League i sidste uge, men i stedet for bolden ramte han Jacob Tjørnelund i ansigtet. Besynderligt nok gav det ikke endnu en advarsel til brasilianeren, og Christian Lønstrup kvitterede ved at flå angriberen ud, inden det gik galt.

Efter en times spil fik Nicolas Mortensen så endnu en chance, da Matheus Leiria headede ham helt alene igennem, men skarpheden synes væk hos angriberen, der igen blev pillet af Jesper Rask. Målmanden fortjener dog ros for en klasseredning.

Kæmpechance

FC Helsingør havde naturligt nok bolden mest, men en dårligere og dårligere bane betød, at kombinationsspil var en mere end besværligt og dribleture på mere end fem meter virkede som et uoverstigeligt bjerg.

I de sidste 10 minutter lignede det nullert, da Hobro trak sig tilbage, og hjemmeholdet havde svært ved at skabe chance, men pludselig blev der slået kontra. Vito Hammershøj-Mistrati førte bolden, afleverede til Pål Kirkevold, og nordmanden satte sin 17. sæsonscoring ind mellem Adrian Kappenbergers ben. Mål-Pål er nu delt topscorer i Superligaen.

Tobias Christensen, der havde erstattet uskarpe Nicolas Mortensen, viste en ednu mere vanvittig mangel på målfarlighed, da han helt alene på bageste stolpe få meter fra mål lossede et indlæg parallelt med målstregen.

FC Helsingør kunne kun takke sig selv for nederlaget. Hobro kunne takke Jesper Rask.

– Anden halvleg udvikler sig ikke, som jeg ønsker. Det er som om, udvisningen bliver en falsk tryghed, men vi kommer jo stadig til tingene. At vi ikke scorer … det er svært at forstå. Vi har fire kæmpe store chancer, som vi ikke er parate til at sende i mål. Det er meget skidt. Jeg må også tage til efterretning, at mine indskiftninger af tekniske spillere ikke ændrede noget som helst for os, konstaterede Christian Lønstrup, der ikke var parat til at give den meget dårlige bane skylden.

– Det gider jeg ikke. Det giver mere mening at pege på, at Nicolas brænder tre helt åbne chancer, fortsatte cheftræneren.

Nu venter to kampe mod AGF. Den første i Aarhus på fredag, og tirsdagen efter mødes de to hold i Helsingør.

FC Helsingør Hobro IK 0-1 (0-0)

0-1 Pål Kirkevold (84.)

Udvisning: Frans Putros, Hobro (45.)

Tilskuere: 1.543

FC Helsingør (3-5-2): Adrian Kappenberger – Pascal Gregor, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen (76. Melvin Frithzell) – Adnan Mohammad, Patrick Olsen, Christian “TK” Køhler, Felipe Tontini, Matheus Leiria – Douglas Ferreira (58. Frederik Bay), Nicolas Mortensen (69. Tobias Christensen).

Hobro IK (4-4-2): Jesper Rask – Frans Putros, Rasmus Minor Petersen, Mads Justesen, Björn Kopplin – Emmanuel Sabbi (69. Quincy Antipas), Jonas Brix-Damborg, Vito Hammershøj-Mistrati, Edgar Babayan (80. Danny Olsen) – Pål Kirkevold, Wilfried Domoraud (46. Jacob Tjørnelund).

Advarseler: Frans Putros (17.+45.), Douglas Ferreira (34.), Rasmus Minor Petersen (38.), Emmanuel Sabbi (62.), Patrick Olsen (86.)

Artiklen sidst ændret: 8. april 2018 18:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Job i Nordsjælland

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu