Nordsjælland Håndbold blev endnu engang sat til vægs af GOG


Af Helsingør Dagblad

En godt fyldt Helsingørhal kunne ikke hjælpe Nordsjælland Håndbold til sejr mod fynske GOG. (Foto: Torben Sørensen)

De fynske mesterskabskandidater fra GOG vandt endnu engang over Nordsjælland Håndbold, da de to hold mødtes i slutspillets første opgør.

Nordsjælland – GOG 28-31 (13-14)

Håndbold, slutspil: Der var Ole Erevik til forskel på oprykkerne fra Nordsjælland Håndbold og en af medaljefavoritterne GOG, da de to hold i går aftes mødtes for tredje gang i sæsonen i en godt fyldt hal i Helsingør. Fynboerne har vundet alle tre gange.

Den norske målmand hev gennem hele kampen den ene store redning frem efter den anden.

Der var heller ikke så meget at rafle om for NH’s cheftræner, Ian Marko Fog.

– Når vi spiller mod så godt et hold, skal vi udnytte vores chancer bedre. Vi følger godt med dem gennem det meste af kampen, men vi halter hele tiden efter, fordi vi ikke får scoret på mange af vores åbne muligheder, sagde Ian Marko Fog.

Erevik tog fra

De to mandskaber byttede mål til at begynde med, men fynboernes styrke gjorde det svært for hjemmeholdets skytter at komme til scoring. Når der endelig kom muligheder, tog Ole Erevik sig ofte af resten. Således var pynten pillet af den unge fløjspiller Carl-Emil Haunstrup, inden der var spillet et kvarter. Han byttede derfor med Nichlas­ Poulsen på højre­sidens yderste plads.

Det var – ikke uvant – Nicolai Pedersen og Johan Meklenborg, der fik de fynske netmasker til at blafre, når det endelig lykkedes, men det skete kun hist og her mellem Ereviks redninger.

Skarpheden i GOG-offensiven var indledningsvis ikke skræmmende, og da Jesper Dahl midt i halvlegen også bød ind med et par mål, holdt hjemmeholdet snor i storfavoritterne, og med otte minutter til pause udlignede Aku Kreutzmann til 10-10.

Minus en ved pausen

En udvisning, et straffekast, endnu et stolpeskud af Nichlas Poulsen og et skud ned i et tomt mål etablerede hurtigt GOG’s tomåls-føring på ny. Johan Meklenborg tog imidlertid igen fat, så der ved pausen kun var et måls forskel – 13-14.

Efter pausen skete der ikke meget i de første fem minutter bortset fra et par udvisninger og et brændt straffekast af gæsterne. Det gjorde Johan Meklenborg ikke i den anden ende, hvor han udnyttede et par stykker.

Afstand blev for stor

Nordsjælland Håndbold havde rigeligt med muligheder for at komme på omgangshøjde med GOG, men alt for mange dumme fejl og alt for godt målmandsspil af Erevik betød, at Ian Marko Fogs tropper hele tiden hang efter på måltavlen, og stille og roligt trak medaljekandidaterne fra.

Et af de store problemer var, at de sjællandske fløje slet ikke kunne få åbnet målkontoen. Det gjaldt ikke bare Haunstrup og Poulsen, for i den anden side kunne Lasse Uth heller ikke få bolden forbi den norske målmandsprofil.

GOG kom ganske komfortabelt foran med fire mål midt i halvlegen, og den forskel var for stor til, at NH kunne komme tilbage. Gassen gik lidt af ballonen i slutfasen, og det hele endte med en ganske sikker GOG-sejr på tre mål.

– Jeg er faktisk stolt af gutterne, at de på den måde kan kæmpe med et hold som GOG. Det var en god indsats, men som sagt, så var skarpheden ikke til at få point i dag. Desværre, lød det fra Ian Marko Fog, der måtte undvære sine skadede streg- og forsvasspillere Dan Beck-Hansen og Knud Ronau.

Med nederlaget har Nordsjælland Håndbold fire point op til GOG på gruppens førsteplads. De tog øvrige hold – KIF Kolding og BSV – spillede deres kamp efter redaktionens slutning. NH spiller lørdag på udebane mod BSV.

NH’s målscorere: Johan Meklenborg (10), Nicolai Pedersen (6), Aku Kreutzmann (5), Andreas Nielsen (3), Jesper Dahl (2), Oliver Roepstorff (2).

Artiklen sidst ændret: 11. april 2018 23:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018