Af Andreas Mayerhofer

Tandløse FC Helsingør tabte i Århus

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Der var ikke grund til meget glæde i smilets by for FC Helsingør, der leverede en blodfattig indsats og tabte til AGF.

AGF – FC Helsingør 2-1 (1-0)

1-0 Tobias Sana (28.)

1-1 Anders Holst (64.)

2-1 Martin Pusic (76.)

Tilskuere: 6.652

FODBOLD, SUPERLIGA: FC Helsingør var ikke dårligere end AGF spillemæssigt. Oprykkerne havde bare en dårligere indstilling, og så tabte de helt fortjent på en ellers smuk aften i Aarhus. Dermed er FC Helsingør endegyldigt sikre på at skulle spille nedrykningskampe.

AGF indledte med et godt pres på gæsterne, og efter et kvarter gav det en enorm chance, da Tobias Sana, som i øvrigt scorede sit første AGF-mål mod FCH i 1-5-opgøret i Helsingør, tørrede Adnan Mohammad, hvor efter han satte Jens Stage op til en gigantchance, men bolden blev på besynderlig vis sendt forbi det åbne mål.

Et kvarter senere tog formstærke Sana sagen i egen hånd. Svenskeren var selv med i opbygningen, og da Mustafa Amini var klar med sin skarpe aflevering var Sana gået igennem FCH’s defensiv, og han var HELT fri, da han modtog bolden, som let blev sendt forbi Adrian Kappenberger i målet.

Der manglede i høj grad gnist og kraft i helsingoranernes spil. Løbene var ikke intense nok, og tingene blev sjældent gjort færdige i duellerne. Derfor var “De Hvi’e” i total kontrol med begivenhederne.

Det billede fortsatte også efter pausen, og 10 minutter inde i denne havde Christian Lønstrup set nok. Han tog Daniel Jørgensen ud og slog over i 4-4-2.

Holsts udligning

Det hjalp umiddelbart ikke meget, idet det fortsat var AGF, som havde bolden hele tiden. FCH truede aldrig Jovanovic’ mål, og så er det som bekendt svært at score.

Det var det åbenbart også for Jens Stage, der efter en time igen blev spillet helt fri foran mål, men Pascal Gregor fik reddet.

Pludselig sprang FC Helsingør frem som en trold af en æske. Med få stationer fik Felipe Tontini bolden på kanten af feltet, og han gav Anders Holst en “Jens Stage-chance”, og den indskiftede FCH’er viste, hvordan man sætter sådan en i mål.

Så gik den ikke længere

De seneste uger har FCH fået bedre fat i de defensive hjørnespark, men de giver fortsat alt for mange væk, og i går gik det så galt, da et hjørnespark fra venstre side blev snittet til bageste stolpe. Her dukkede en helt udækket Martin Pusic op og sikrede AGF sejren. Slet og ret elendig opdækning.

Christian Lønstrup vr ærgerlig over nederlaget, men mente ikke, at indsatsen var for sløv.

– Vi er meget mere til stede end i anden halvleg mod Hobro. Vi har perioder, hvor vi ikke får sat spillet godt nok sammen og bliver presset, men det er ikke mit indtryk, at viljen ikke var til stede, sagde træneren.

Målscorer Anders Holst delte sin træners syn.

– Jeg synes vi prøver i en stor del af kampen, synes jeg, men bliver trykket i perioder. Personligt var det godt med et mål, men man er ikke glad, når man har tabt, sagde han.

Der var til gengæld en masse glæde hos AGF, der nu er meget tæt på at redde livet i Superligaen med 10 point ned til Silkeborg, som spiller mod Hobro her i weekenden.

AGF (4-4-2): Aleksander Jovanovic – Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen – Magnus Kaastrup (68. Mustapha Bundu), Daniel A. Pedersen, Mastafa Amini, Jens Stage (68. Bror Blume) – Martin Pusic, Tobias Sana.

FC Helsingør (3-5-2): Adrian Kappenberger – Pascal Gregor, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen (56. Anders Holst) – Adnan Mohammad (85. Tobias Christensen), Mikkel Basse, Felipe Tontini, Christian “TK” Køhler, Matheus Leiria – Nicolas Mortensen (66. Frederik Bay), Douglas Ferreira.

Advarsler: Daniel A. Pedersen (71.)

Artiklen sidst ændret: 13. april 2018 20:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Job i Nordsjælland

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
Nsnet.dk – læs online
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu