Af Mads Birch

Den bittersøde jagt på livet som journalist…

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side

Josephine Vedel, 32 år, er digital redaktør på Helsingør Dagblad og kæreste med Kasper. Sammen har de drengene Viggo på 3 år og Alvin på 11 måneder.

Du bliver enten journalist eller skuespiller, når du bliver voksen. Sådan sagde min mormor til mig for måske 20 år siden.

Jeg sagde det ikke højt til min mormor dengang, men inde i mig selv håbede jeg, at hun havde ret. Jeg ville gerne være journalist. Så selvfølgelig søgte jeg ind på journalisthøjskolen efter gymnasiet. Men jeg kom ikke ind. Og jeg prøvede ikke igen. Det var en kæmpe skuffelse for mig. Så måske var det derfor, at jeg brugte hele to sabbatår på at finde ud af, hvilken uddannelse jeg så skulle tage. Jeg var til det ene åben hus efter det andet, og jeg var totalt forvirret efter dem alle. Det eneste, jeg vidste med sikkerhed, var, at jeg altid har været glad for ord og mennesker.

Først kom jeg ind på etnografi - noget med mennesker. Det var ikke lige mig. Så jeg endte med en bachelor i virksomhedskommunikation – noget med ord. Her havde jeg fag i medievidenskab, spansk og kommunikation. Så mange muligheder som muligt, tænkte jeg. Jeg havde svært ved at tage en beslutning om, hvad jeg skulle være.

Nå men, jeg hev bacheloren hjem i virksomhedskommunikation, og så ramte jeg muren igen. For hvad skulle jeg bruge den til? Jeg brugte endnu et år på at tænke over det. Visuel kommunikation blev det til, og det var slet ikke mig. Et af fagene handlede om sexscener i film, og et andet om menneskets tiltrækning af gyserfilm, og et tredje om kønsløse malerier… Lad mig bare sige, at jeg begyndte at overveje mine muligheder igen.

Jeg var helt sikker på, at jeg havde misset mine chancer med journalistikken, da jeg tog en bachelor i virksomhedskommunikation. Men som sendt fra himlen fortalte min veninde mig, at jeg kunne søge ind på kandidatuddannelsen i journalistik. Man skal bare have haft fag indenfor journalistik, og så kan man komme ind, sagde hun. Så jeg sendte en ansøgning af sted og krydsede fingrene for, at mine mediefag og et semester i Spanien med journalistiske fag kunne gøre det.

En varm sommerdag kom der så et brev med posten. Jeg var optaget på mit drømmestudie.

Så jeg knoklede på, blev færdig og fik mit første rigtige job som journalist. Men i dag sidder jeg nogen gange og tænker på de drømme, jeg havde dengang for 20 år siden, da jeg talte med min mormor. Er livet som journalist egentlig som jeg forestillede det?

Ja og nej. Branchen er ikke altid sjov. Det er benhård business, hvor albuerne er spidse, og hvor der måles i linjer og data. Jeg kan af gode grunde ikke sige, hvordan det var før min tid som journalist. Men efter at web 2.0 er kommet til, eller er det efterhånden 3.0, er der sket et skred i journalistikken, og journalister løber stærkere end nogen sinde før for at følge med i udviklingen.

Det er bagsiden af journalistikken, for når man løber stærkt, mister man også kreativiteten og overblikket. Men når der er en bagside, er der også en forside. Det der sælger journalistikken i dag, som gør den attraktiv, er mulighederne. Der har aldrig været så mange muligheder inden for journalistik. Der er så mange måder at fortælle sin historie på i dag, så når den rigtige historie rammer det rigtige format kan journalistikken efter min mening noget helt særligt.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 16. april 2018 15:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu