Marlene Harpsøe er glad for, at flere er kommet i job i 2017. (Foto: Steen Brogaard)

Af Victor Kuhlman

Nye konsulenter giver 2,8 millioner i kommunekassen

På Center for Job og Uddannelse har man ansat nye konsulenter, der har været med til at sikre besparelser.

HELSINGØR: I kommunens budgetaftale fra 2017 til 2020 blev det besluttet, at der skulle laves flere initiativer for at få flere i job, og for at få færre ansatte til at blive ramt af sygdomme som stress, hvilket alt sammen har været med til, at kommunen har sparet penge i 2017.

– Når alt er regnet sammen, er nettobesparelsen 2,8 millioner korner, og det er vi meget glade for. Det er dejligt, at der er så mange mennesker mere, der er kommet i arbejde, men også, at der er flere der blevet fastholdt på arbejdsmarkedet.

– Vi er en af de kommuner, der ligger i den kedelige ende i forhold til antallet af sygedagpengemodtagere, hvilket også er grunden til, at der er blevet investeret mere i beskæftigelsesområdet. Det er den indsats vi mærker nu, forklarer Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti, der er formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Personlig jobformidler

Grunden til, at kommunen har sparet penge, skyldes i høj grad, at de har ansat flere folk. I Center for Job og Uddannelse har man ansat en fastholdelseskonsulent, der hjælper borgere, som er i fare for at blive sygemeldt på grund af blandt andet stress.

Samtidig har man ansat to jobformidlere, der er henvendt til folk, der har været ledige i over seks måneder.

– Hver borger, der havde brug for det, har fået deres egen personlige jobformidler, som hjælper dem. Når man har flere folk ansat til at gå i dybden med sager, har de også mere tid til hver enkeltsag.

– Det er vigtigt at vi kommer ned på et mere rimeligt niveau i forhold til antal af sager som den enkelte sidder med, og det er positivt, at vi allerede nu kan se, at det hjælper borgerne, siger Marlene Harpsøe.

Øjnene på september

Besparelserne er beregnet sådan, at de forudsætter at folk ikke ville være kommet i arbejde eller være blevet raskmeldt, hvis ikke de havde fået den særlige indsats, hvilket giver nogle usikkerheder i udregningen. For Marlene Harpsøe og resten af Social-og Beskæftigelsesudvalget, er øjnene nu rettet mod september.

– Vi vil nu se fremad, så vi har givet administrationen til opgave, at de skal komme tilbage med nogle forslag om, hvordan vi stadig kan investere i kontanthjælps- og sygedagpengeområdet, så vi ved, hvad vi skal tage med til udvalgsmødet, når der er budgetforhandling til september. I den forbindelse har vi en stor udfordring i forhold til de unge, da vi simpelthen har alt for mange unge i kommunen, der får kontanthjælp, siger Marlene Harpsøe.

Artiklen sidst ændret: 16. april 2018 14:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu