Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør fik AGF ned med nakken

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Der var hurtig tilbagebetaling efter nederlaget i Aarhus forleden, da FC Helsingør i aftes vandt 1-0 hjemme over AGF. Og oprykkerne scorede endda på hjørnespark. Så har man set det med.

FC Helsingør – AGF 1-0 (1-0)

1-0 Nicolas Mortensen (20.)

Tilskuere:1.726

FODBOLD, SUPERLIGA: FC Helsingør fik for første gang i fire forsøg skovlen under AGF i Superligaen. En vældig disciplineret indsats af defensiven var basen for de tre fortjente point. Det var AGF’s kun andet nederlag i 2018.

Der var en verden til forskel på den måde, som FC Helsingør gik ind til kampen mod AGF i aftes på Helsingør Stadion sammenlignet med det omvendte opgør i fredags.

Hjemmeholdet pressede højere, de var mere aggressive i duellerne, og spillet var – trods det elendige græstæppe – mere sammenhængende end i Aarhus.

– Nu hørte jeg, at David Nielsen (AGF-træner, red.) havde udtalt, at vi ikke gav dem så meget modstand i fredags. Det giver jeg selvfølgelig videre til mine spillere, og det er enormt motiverende. Jeg tænker da, at han synes, vi gav modstand i dag, sagde FC Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, der for første gang i sin trænerkarriere slog David Nielsen, der har en fortid som Lyngby-træner.

Første hjørnesparksmål

De store åbne chancer blev det ikke til, men så måtte der tages hidtil ubrugte midler i brug.

For første gang i sæsonen scorede FC Helsingør direkte efter hjørnespark. Midt i første halvleg blev en dropbold slået fra hjørnet, og den landede i panden på Nicolas Mortensen, og via Niklas Backmans ben og stolpen havnede bolden i nettet.

Ganske fortjent føring, idet AGF virkede som et hold, der mandag havde fejret overlevelsen i Superligaen lidt rigeligt efter Hobros sejr over Silkeborg.

Aarhusianerne skabte ingenting, og virkede slet ikke lige så aggressive, som de ellers har gjort i de seneste mange kampe, hvor 12 opgør kun har resulteret i ét nederlag.

Den seneste håndfuld kampe har Christian Lønstrup foretrukket en angrebsduo med Nicolas Mortensen og Douglas Ferreira. Det kan han meget vel tage noget tid, før man ser den igen. Fem minutter før pausen gik han i græsset med noget, der umiskendeligt lignede en fibersprængning. Han blev byttet ud med Daniel Stückler, og reserven kunne og burde have øget føringen lige før pausen. Helt inde i det lille felt fik han bolden underkontrol, men afslutningen var elendig og lige på AGF-keeperen.

Niveauet faldt

I stedet var gæsterne centimeter fra udligningen, men Mikkel Bruhn fik bolden fra Martin Pusic, der lå og rodede rundt på jorden med bolden for fødderne af den tilbagevendte FCH-keeper.

I anden halvleg faldt kvaliteten en del fra hjemmeholdet, der overlod for meget initiativ til AGF.

Alligevel var det hjemmeholdet, der kom frem til den første store chance, da Anders Holst, der i øvrigt spillede fremragende, sendte Daniel Stückler alene igennem, men igen brændte angriberen.

AGF slog igen med et frispark lige uden for feltet lige efter. Tobias Sana drejede bolden uden om muren, men Mikkel Bruhn nåede ned og fik bakset bolden op på stolpen, og keeperen tog sig selv af returen.

AGF blev mere og mere nærgående, men de fik sjældent spillet sig igennem et godt FCH-forsvar, hvor Pascal Gregor var sat ind i centerforsvaret i en fireback-kæde. Det fungerede fint hele kampen. Den tidligere FCN-spiller har en helt anden pondus i centerforsvaret og spiller med både ro og overblik.

– Vi får noget godt ud af vores formation i dag med fire forsvarsspillere, der er stærke i duellerne, og Mikkel Bruhn får også vist, hvorfor han er så vigtig. Det nager mig at Douglas går i stykker, men der er tegninger til noget godt. Vi er glade for sejren, som jeg synes var fortjent, selvom vi er presset i en mindre god anden halvleg, konstaterede Lønstrup.

FC Helsingør er to point efter Silkeborg, der dog har en kamp i hånden. Silkeborg kommer i øvrigt til Helsingør på søndag, hvor næstsidste runde i gruppespillet afvikles.

FCH (4-4-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Pascal Gregor, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen – Matheus Leiria, Patrick Olsen, Christian “TK” Køhler, Anders Holst (78. Adnan Mohammad) – Nicolas Mortensen (71. Mikkel Basse), Douglas Ferreira (40. Daniel Stückler).

AGF (4-4-2): Aleksandar Jovanovic – Dino Mikanovic (45. Kasper Junker), Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen – Jens Stage, Daniel A. Pedersen, Adama Guira (75. Mustafa Bundu), Jakob Ankersen (67. Bror Blume) – Martin Pusic, Tobias Sana.

Advarsler: Martin Fisch (67.), Nicolas Mortsensen, Daniel Jørgensen (73.), Christian Køhler (80.)

Artiklen sidst ændret: 18. april 2018 09:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20

Job i Nordsjælland

Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu