Sthens Kirke flagede ikke for dronningen på hendes fødselsdag i går. Men det har kirken aldrig gjort, oplyser kirketjeneren. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Kirke: “Vi flager aldrig på dronningens fødselsdag”

Flere bemærkede, at Sthens Kirke ikke flagede i anledningen af Dronning Margrethes fødselsdag i går. Men det har kirken aldrig gjort, siger kirketjeneren.

HELSINGØR: De statslige bygninger og tusindvis af private hjem hejste Dannebrog i anledning af dronning Margrethes fødselsdag i går.

Men der var også institutioner, der til manges undren ikke flagede for regenten. Blandt dem var Sthens Kirke i Helsingør. Men det er der ikke noget nyt i.

– I alle de år, jeg har været kirketjener her, har vi ikke flaget for dronningen på hendes fødselsdag, siger kirketjener Ingeborg Lindberg fra Sthens Kirke.

– Og jeg kan da også se, at der er mange andre kirker, der heller ikke flager, tilføjede hun.

Kirketjeneren oplyser i øvrigt, at den kirke, hun tidligere har været kirketjener ved, heller ikke flagede på dronningens fødselsdag.

Ingen krav til flagning

Dagen står ellers på justitsministeriets liste over officielle flagdage i Danmark, og andre lokale kirker tøvede da heller ikke med at hejse Dannebrog på majestætens fødslesdag. Blandt andre Egebæksvang Kirke i Espergærde og Vestervang Kirke i Helsingør.

Ifølge Sthens Kirkes kirketjener har kirkerne ikke pligt til at flage for dronningen på hendes fødselsdag også selv om der er fast tradition for, at præsterne beder for kongehuset ved gudstjenesterne.

– Men menighedsrådet kan selvfølgelig ændre på flagreglerne, hvis medlemmerne finder det påkrævet, siger Ingeborg Lindberg.

Artiklen sidst ændret: 17. april 2018 14:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu