Af Helsingør Dagblad

Klumme: Når jeg bliver voksen

Bruuns rengøring side 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

Tanja Bendixen Kryger, 41 år, bor i Ålsgårde. Her har hun slået sig ned efter at have boet så forskellige steder som Californien, Skotland og Sverige. Hun kommer altid ”hjem” til sit Helsingør. Tanja elsker sport, hvor der er plads til at lege, og nyder vores fantastiske natur.

Min fødselsdag er lige om hjørnet, og selvom fødselsåret måske signalerer noget andet, så er jeg langt fra voksen. Jeg er faktisk ikke sikker på, at jeg nogensinde bliver voksen. Jeg bliver ældre, men måske aldrig voksen.

Jeg husker, da jeg som barn på Byskolen skulle præsentere for de andre i klassen. Jeg kunne få helt ondt i maven og kvalme bare ved tanken. Og der var også andre ufattelig store udfordringer og ubehag i den alder. Jeg kæmpede blandt andet både med neglebidning og stærk overfølsomhed for rå tomater. Men fælles for dem alle var en fast tro på, at når bare jeg blev ældre, så ville alt ubehaget være en saga blot. For sådan var det at blive voksen. Så kunne jeg uden at blinke underholde et fuldt stadion med præsentationer, alt imens jeg nød en frisk tomatsalat og beundrede mine flotte lange negle. Alle hæmninger ville forsvinde, efterhånden som man blev voksen. Lidt ligesom hvalpefedtet… sagde de!

Men hvad hvis man aldrig bliver voksen? Jeg bliver 42 denne gang og føler mig inderst inde stadig som en teenager.

Mange af vennerne og veninderne blev voksne i det øjeblik, storken havde meldt sin ankomst. Bum, så var de voksne. Forståeligt nok, da der jo pludselig var et andet væsen at tage ansvar for. Men jeg har ingen børn. Og jeg er ret sikker på, at mine hunde kan overleve selv i en hormonforstyrret teenagers varetægt, hvis det skulle være. Så jeg blev egentlig bare ældre, men stadig ikke voksen.

I sidste uge havde jeg den udsøgte fornøjelse at opleve en af Danmarks dejligste kvinder, Hella Joof, fortælle om nogle af hendes interessante leveregler. Som ventet var det ganske tankevækkende og særdeles underholdende. Vi hørte om glimmerreglen, brokkereglen og bomuldsreglen. Sidstnævnte kan på magisk vis forvandle et henkastet vådt håndklæde i badeværelset til en smuk blomst fra manden. Ret imponerende.

Jeg var, som ventet, enig i langt de fleste af Hellas betragtninger om alt fra kvinder og mænd, til samliv og aldersbetingede glæder – og begrænsninger. Men dog ikke alle. På et punkt var jeg hamrende uenig. Påstanden lød, at den dag kvinder runder 40, forsvinder al evne til at danse, og derfor skulle man holde sig fra dansegulvet. Eller i hvert fald sikre, at lyset var slukket, hvis man begav sig ud på det.

Bevares, dansebevægelserne skifter helt sikkert karakter i løbet af årene. Armene ryger længere og længere op, og det kan måske også svært at skelne mellem dans og et desperat forsøg på diskret at justere en ihærdig trusse. Men jeg vil da ikke stoppe med at danse af den grund. Ifølge Hella ville især børnene finde det enormt pinligt at se mor svinge de stive disco-ben. Men jeg har jo ikke børn, så jeg kan være flintrende ligeglad. Jeg er jo aldrig blevet voksen. Og så længe livet er en fest, skal det da fejres – også på dansegulvet!

Jeg synes stadig ikke, det er fedt at stå foran større forsamlinger, men jeg er da blevet bedre. Og efter en lang sej kamp med ”go negl”- tortur, lykkedes det faktisk at stoppe uvanen med at bide negle. Men de rå tomater rører jeg stadig ikke! Så gammel er jeg altså ikke blevet endnu. Men…, når jeg en gang bliver voksen, skal I nok se mig nyde en frisk tomatsalat, med eller uden hvalpefedt!

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni

Job i Nordsjælland

Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu