Foto: Torben Sørensen

Af Helsingør Dagblad

Klumme: Father & Son-tradition?

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Tino Jønsson, født i 1967 på det gamle hospital i Fiolgade, helsingoraner, ildsjæl, selvstændig erhvervsdrivende og initiativtager til bl.a. Netværkene Vi samler hele Helsingør, Erhvervsnetværket Helsingør og Hr & Fru Helsingør Netværket. Gift med Pernille, 3 børn, Rebecca og Frederik på 19 og Josephine på 22 år.

Du kender det sikkert godt, altså dig som har børn, og som har børn i den alder, hvor de ikke er så meget hjemme.

Hos os er vi beriget med 3 ”børn”. Ja, det er vores børn, og det vil de nok altid være, selvom det nu nok er mere fair ikke at kalde dem børn mere, nu hvor de er 19, 19 og 22, og hvor sidstnævnte er flyttet hjemmefra.

Det er mit privilegie at være bonusfar til pigerne, og det er en fornøjelse at se, hvordan min kone og pigerne hygger sig, tager i teater sammen eller til comedy. Men det er også bare små ting, der ikke nødvendigvis koster penge, så som at pludre i køkkenet, gå tur med hunden. Ja, i det hele taget er de rigtig gode til at nyde hinandens selskab.

Det får mig til at mærke efter, om jeg gør ligeledes med min søn?

ER DER FORSKEL på at være mor og hygge med pigerne, kontra det at være far og hygge med sønnen? Ja, er mit umiddelbare svar. For mig er det heldigvis anderledes. Jeg vil selvfølgelig gerne gå ind og opleve comedy og teater, gå med hunden og hygge med pigerne. Men det der med at sidde og småpludre om alt og intet i flere timer! Det er ikke lige min styrke.

Så vil jeg hellere kommunikere i det meget ”højtravende miljø”, der er omkring flimmerkassen. Det er jo nogle vilde dialoger, vi har: Wouuu så du lige det mål. Fedt golfslag! Hvordan går det? Det går godt, fint! Og så videre til flimmerkassen igen. Næsten uden at tale sammen, så ved jeg, via vores næsten non-kommunikation, hvordan det går med uddannelse, venner, kæreste, og hvad der ellers optager en 19 årig ung mand.

Der er et fif, jeg engang lærte:

Hvis nu der er noget ”alvorligt”, der skal tales om eller drøftes, så er det ikke altid en god idé at blive bænket og sidde over for hinanden. I mange tilfælde bliver ”snakken” væsentligt nemmere ved det at sidde ved siden af hinanden, eller endnu bedre, at gå ved siden af hinanden og tale sammen. På denne måde bevæger man sig rent fysisk og mentalt i samme retning. Det kan lette en ellers besværlig samtale.

DE SPÆNDENDE KAMPE i flimmeren er i gang, og det er snart tid til finalerne i Champions – og Europa League. Det betyder, at det er forår, som forhåbentligt er lig med godt vejr!

Når det er godt vejr, så skal jeg ”på græs” med vennerne og min søn, når han har tid. På græs? Så mener jeg på golfbanen, som er et fristed for mig.

Glæder mig til timerne i frisk luft med godt vejr, sammen med sjove mennesker, der tager golfen som en humoristisk sport, hvor man opfører sig ordentligt, giver hinanden lidt ”røg”. Selvfølgelig spiller vi for at vinde, ellers er det vel ikke en sport, vel?

Jeg har tilmeldt min søn og mig til en golfturnering med navnet Father & Son, hvor vi skal spille sammen i en turnering over to dage lidt nord for Esbjerg.

Det betyder, at vi, for at være klar til matchen, som starter lørdag morgen, er nødsaget til at køre hjemme fra fredag eftermiddag, og at vi først kommer hjem igen søndag aften. Glæder mig vildt til hyggeligt selskab og nærvær med min søn, og da jeg ved, at det er en turnering med traditioner, der bliver afholdt hvert år, tænker jeg at spørge min søn, om vi skal gøre det til en tradition at drage afsted hver år fremover. Det kunne være fedt at spille sammen med ham om 20-30 år, når han er 40-50 år – og jeg så tusser med som ”gammelsmølfen”.

Gammelsmølf eller ej, nyd tiden med ungerne, lige pludselig er de ikke hjemme mere…

Artiklen sidst ændret: 20. april 2018 10:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Scan Rejser  374263, 1751636,  win 1, aug 19/20

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Øresundsakvariet april 19/20 10-15.000 win  1752510
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu