Af Jesper Munch Nielsen

Billedgalleri: Stor loppeglæde på lille skole

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo

Der var traditionen tro mange mennesker, som var taget til Helsingør Lilleskole for at hygge sig med at gå på loppemarked.

KØB: Man skal have nogle store muskler for at gå på loppemarked. Det kan i hvert fald være nødvendigt. Joachim Schrøder oplevede det lørdag eftermiddag, hvor han baksede med at bære seks tunge havestole og en ordentlig stabel æsker med børnespil ned ad de ret ujævne trapper fra Helsingør Lilleskole til Fredericiavej og længere op ad den vej, for der var ingen parkeringspladser tæt på lilleskolen på den store loppemarkedsdag.

- Ja, det er tungt. Er der flere trin, spurgte Schrøder hen over stolene, som synsmæssigt ikke gav ham en chance for at vurdere sikkerheden i næste skridt.

Et lille trin til, så var han nede på sikker grund. Så ventede kun turen op til bilen med havestole og spil. Bilen var tom, fordi Joachim Schrøder allerede havde været med familien til loppemarked på Helsingør Lilleskole én gang lørdag.

Nu sad den højgravide kone og de to børn hjemme, mens Schrøder var blevet sendt retur. Derfor knoklede han nu solo med stolene.

- Stolene kunne vi godt bruge, mente konen. Og spillene tager jeg med på arbejde. Jeg er klasselærer i en 1. klasse på en skole i Farum, så spillene kan jeg lægge på hylderne, fortalte han.

Mange frivillige

Oppe i skolegården var der sort - og en masse andre farver - af mennesker. Det gode vejr passede til det delvist udendørs loppemarked, så alle var glade. Monica Marburger var en af de mange frivillige, som nød dagen og vejret.

- Det er en dejlig dag. Vi er glade for at kunne være med til at støtte børnenes skolegang, og pengene går jo til et godt formål, sagde hun.

Det er Støtteforeningen for Helsingør Lilleskole, som hvert år afholder loppemarkedet for at skaffe penge blandt andet til skolens lejrskoler. Og det er overordentligt populært arrangement med en god stemning mellem alle boderne.

Lisbeth Lykke så da også passende lykkelig ud, da hun fandt et godt køb i Monica Marburgers stand. En lille billede, der symboliserede sengetid. Bedtime stod der også på billedet.

- Så husker jeg måske at gå i seng. Billedet skal hænge i mit soveværelse. Jeg synes, at det ser rigtig sødt ud, grinede Lisbeth Lykke.

Hun havde spenderet 15 kroner på sengetidsbilledet. Hildur Andersen var dybere i lommen, da hun købte et spejl på loppemarkedet.

- Det er i virkeligheden ikke, fordi jeg mangler et spejl. Men det er pænt, synes jeg. Og pengene går til et godt formål, grinede hun.

50 kroner havde Andersen betalt for spejlet.

Og Helsingør Lilleskole kan stensikkert igen i år se et solidt overskud i spejlet efter loppemarkedet, for det er et tilløbsstykke, som mange loppeelskere øjensynligt har indrettet kalenderen efter.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 23. april 2018 14:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu