Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør ender på sidsteplads i puljen efter nullert

FODBOLD, SUPERLIGA: FC Helsingør skulle slå Silkeborg for at bevare håbet om at komme forbi jyderne i tabellen, men da ingen af holdene havde noget offensivt skyts med søndag eftermiddag, havde Silkeborg både det ene point og den tredjeplads med hjem, som de kom med.

– Det var ikke nogen køn kamp, det er svært at komme udenom, men jeg synes faktisk, at vi forsøger til sidst med at smide nogle forsvarsspillere frem for at få en scoring, men det lykkedes ikke, og vi er heller ikke tæt på. Det er selvfølgelig ikke godt nok at producere så lidt, men vi er glade for, at vi igen holder nuller, og modstanderne får ikke mange chancer imod os, lød vurderingen fra cheftræner Christian Lønstrup efter kampen.

Det var første gang i Superliga-sæsonen, at FC Helsingør holdt nullet i to kampe i træk.

– Det er en stime, og den må gerne blive langt, konstaterede Lønstrup.

På et usædvanligt stemningsforladt Helsingør Stadion stødte de to bundhold i kvalifikationsgruppe 1 sammen på det mishandlede græstæppe.

Næsten chanceløst

Det skal være usagt, om det var mangel på opbakning, de mange jordknolde på boldens vej eller bare manglende motivation i en kamp uden det store på spil, der var årsagen til den fraværende gnist i opgøret. Spillet hang ikke sammen for ret mange af spillerne, og der kom stort set aldrig chancer.

Den største – og reelt eneste – kom til Silkeborg midt i første halvleg, da Magnus Mattsson fik bolden over muren, men Mikkel Bruhn dykkede ned og vippede frisparksforsøget uden om stolpen.

FC Helsingør måtte undvære de to oftest anvendte angribere i dette forår – Nicolas Mortensen og Douglas Ferreira – på grund af henholdsvis karantæne og skade.

I deres fravær var Felipe Tontini og Daniel Stückler sendt i front, og det var nogenlunde lige så farligt som en gråand. Hverken som par eller som individualister formåede de at skabe chancer. Det må afgjort bekymre trænerstaben, om Douglas Ferreira bliver sin muskelskade kvit inden de afgørende kampe. Matheus Leiria, der ligeledes har været en vigtig brik i FCH’s offensiv, er også ude med muskelproblemer, og han var mildt sagt også savnet.

Tobias Christensen erstattede Stückler, og den lille dribler kom frem til FCH’s største chance efter samspil med Ricki Olsen, men afslutningen var forbi mål. Helt karakteristisk for kampen.

– Vi har hverken fart eller råstyrke i offensiven i dag, og når vi stiller med så kompakt et forsvar, så er vi afhængige af, at der kommer noget fra enten kanterne eller de forreste, og det fik vi ikke rigtigt i dag, sagde Christian Lønstrup.

FC Helsingør skal nu finpudse konceptet en sidste gang inden de afgørende playoff-kampe, når de på mandag spiller udekamp i Hobro. Altså en kamp, der ikke kan flytte noget som helst for oprykkerne – bortset fra humøret.

FCH (4-4-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch (69. Osama Akharraz), Pascal Gregor, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen – Anders Holst (46. Ricki Olsen), Patrick Olsen, Christian “TK” Køhler, Adnan Mohammad – Daniel Stückler (57. Tobias Christensen), Felipe Tontini.

SIF (3-5-2): Peter Friis Jensen – Jeppe Gertsen, Simon Jakobsen, Tobias Salquist – Stephan Petersen, Ibrahim Moro, Magnus Mattsson, Valance Nambishi (53. Gustav Dahl) – Mate Vatsadze (62. Jens Martin Gammelby), Gustaf Nilsson (79. Dennis Flinta).

Advarsler: Mate Vatsadze (53.), Ibrahim Moro (67.), Adnan Mohammad (72.), Patrick Olsen (84.)

Læs mere i Helsingør Dagblad om kampen mod Silkeborg og om playoff-kampene mod Randers.

Artiklen sidst ændret: 23. april 2018 09:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu