Af Jesper Munch Nielsen

Langtidsparkeringen spærrer for gæster til kulturværft og marked

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger side

HELSINGØR: “Ja, her kan man så smide bilen og tage til Bahamas i to uger!” lyder det lakonisk fra fotografen, da Helsingør Dagblad kører rundt på parkeringspladsen mellem Museet for Søfart og madmarkedet i værftshallerne.

Hverken fotografen eller journalisten er på vej til Caribien, før vi vinder i Lotto. Men chancen for en lotto-gevinst er da tilsyneladende også større end chancen for at finde et sted at stille bilen på parkeringspladsen. Det vil flere politikere nu have lavet om på.

Bynær og gratis

For øjeblikket er det tilladt med tidsubegrænset parkering, når man kører igennem hullet i værftsmuren.

Og det er uanset, om man kører lige ud ind på pladsen mellem museet og madmarkedet eller drejer til højre og ender på den anden del af pladsen. I alt er der omkring 120 pladser at parkere på, og som fotograf Johannessen ganske rigtigt siger, så kan bilen bare blive stående lige så længe, at dens ejer har lyst til at lade køretøjet holde i en parkeringsbås på stedet.

Den mulighed er der tilsyneladende mange, som benytter sig af. En bynær og gratis parkeringsplads uden tidsbegrænsning kan mange, der arbejder i Helsingørs bykerne, for eksempel godt bruge, når de skal på arbejde. Men planen med parkeringspladsen ved Kulturværftet var at tilgodese gæs­ter på netop kulturcentret, til madmarkedet eller hele Kulturhavnen.

Et kæmpestort problem

– Vi har taget en byrådsbeslutning om, at den plads var uden begrænsning. Nu er det et kæmpestort problem for de instititutioner og virksomheder, som ligger på stedet, for det er blevet svært at komme af med bilen, hvis man for eksempel bare skal en tur ind på biblioteket og aflevere en bog, konstaterer Henrik Møller, socialdemokratisk ordfører og formand for Helsingør Byråds udvalg for kultur og turisme.

Henrik Møller påpeger, at pladserne på stedet er booket­ op til langtidsparkering hele dagen fra tidligt om morgenen. Det er en udfordring for Kulturværftet og madmarkedet, så det skal der gøres noget ved, lover Henrik Møller.

Læs hele historien i Helsingør Dagblad

Artiklen sidst ændret: 23. april 2018 11:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
https://www.kunstnershoppen.dk/
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu