Foto: Torben Sørensen

Af Mads Birch

Redaktørens leder: Mens dramaet udspiller sig

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Det var dramatiske timer, der udspillede sig tirsdag morgen, da skoleelever måtte barrikadere sig i låste klasseværelser på HF & VUC på Montebello, mens store politistyrker afsøgte skolens område for en potentiel skoleskyder, som en anonym anmeldelse havde advaret om.

Mens informationerne fra politiet var yderst kortfattede, forsøgte elever, pårørende og alarmerede borgere at danne sig et overblik over, hvad der egentlig skete. Men alene omfanget af politi-indsatsen tændte alle advarselslamper og gjorde det klart, at det var alvor.

Da vi på Helsingør Dagblads redaktion fik bekymrede henvendelser fra borgere, der ville vide, hvad der foregik, sendte vi som det første medie en reporter til stedet, hvor der fra mange sider var masser af bekymrende meldinger fra vidner, men ingen håndfaste udmeldinger fra myndighederne.

De første rapporter på vores hjemmeside var derfor også baseret på vidneudsagn, og her fremgik det ganske kortvarigt, at der var affyret skud – og at en person angiveligt skulle være blevet ramt. Denne information valgte vi dog meget hurtigt at fjerne fra artiklen, da vi ikke kunne få den bekræftet, hvilket dog ikke afholdt andre medier fra at citere Helsingør Dagblad for oplysningen længe efter, at der var kastet lys over forløbet.

Når hele byen er på den anden ende, kan en lokalavis som Helsingør Dagblad ikke vente på, at politiet sender en meddelelse ud via twitter, når røgen har lagt sig. Hvis vi ikke kan få informationerne fra myndighederne, må forsøge at vi skaffe dem selv, og det øger desværre risikoen for at videregive oplysninger, der viser sig at være forkerte.

Det gjorde vi i dag, og det beklager vi.

Set i bakspejlet kan vi godt ærgre os over, at vi i første omgang var med til at skabe unødig bekymring ved at videregive oplysninger, der ikke var bekræftet af myndighederne. Men vi kan også godt ærgre os over, at kommunikationen fra Nordsjællands Politi i en situation som denne er stramt styret og fåmælt, når borgerne har brug for information her og nu.

I den digitale tidsalder er der et konstant behov for at kommmunikere og informere, og det kræver, at myndigheder og medier arbejder sammen om at nå ud til så mange borgere som muligt – så hurtigt som muligt.

Det må være lærdommen fra dagens episode, der heldigvis endte uden skade på nogen.

Artiklen sidst ændret: 24. april 2018 16:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu