Eleverne på Skolen ved Gurrevejen blev også berørt af trusselsbilledet på den nærliggende HF & VUC Nordsjælland på Montebello. Her ses skolens daglige pædagogiske leder Anders Pilgaard i skolegården dagen efter den skræmmende oplevelse. Han tog ingen chancer da han ved et tilfælde hørte om situationen på Montebello. (Foto: Torben Sørensen)

Af Niels Berg

Frygt for bevæbnet elev bredte sig

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

HELSINGØR: Ledelsen for HF & VUC Nordsjælland på Montebello på Gurrevej satte omgående den beredskabsplan, der er udarbejdet for undervisningsinstitutionerne, i gang, da den fik at vide, at en kvinde havde indtelefoneret en anmeldelse til politiet om, at en af eleverne på skolen gik rundt med et skydevåben på sig tirsdag formiddag.

Men den frygtindgydende melding bredte sig hurtigt til den nærliggende Skolen ved Gurrevejen, hvor ledelsen også satte sin beredskabsplan i gang. Det var et tilfælde, at den daglige pædagogiske leder af skolen, Anders Pilgaard, fik nys om dramaet på Montebello.

– Det var ikke politiet eller Montebello, der orienterede os. Det var en SFO-medarbejder, som tilfældigvis havde hørt om det, men jeg ville ikke vente på bekræftelser og tog skridt til at få vores børn ind i klasselokalerne hurtigst muligt. Det var i slutningen af frikvarteret, og næsten alle eleverne nåede ind i klasserne, som de fik besked på via højttaleranlæggene, fortæller Anders Pilgaard.

– Imens løb jeg over til HF & VUC Nordsjælland, hvor jeg fik at vide, at der ikke var noget at være bange for. Det var omkring en halv time efter at aktionen var begyndt. – Derefter gik jeg tilbage og afblæste alle yderligere foranstaltninger, og livet på skolen gik videre uden at nogen af børnene nåede at blive ramt af angst eller panik. Vi sørgede også for at få skrevet ud til forældrene med en opdatering om det, der var sket, og at det ikke havde noget med os at gøre, siger skolelederen.

Omkring 600 børn på Skolen ved Gurrevejen blev berørt af situationen.

Artiklen sidst ændret: 26. april 2018 09:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu