Helsingør Dagblads forsideomtale af sagen i går.

Af Niels Berg

Kritiseret medarbejder:”Ingen er mere ked af de citater end jeg”

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo

Souschef i det socialpædagogiske tilbud Cube kalder sine flere år gamle islamistiske udtalelser på Facebook for “dumme”.

HELSINGØR: Som Helsingør Dagblad kunne fortælle i tirsdagsavisen, så har de to byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, Marlene Harpsøe og Ib Kirkegaard, krævet en redegørelse fra borgmesteren og kommunaldirektøren for årsagen til, at en socialmedarbejder ved Helsingør Kommune stadig arbejder med børn og unge i Helsingør. Redegørelsen er udarbejdet og vil i øvrigt også blive leveret til byrådets øvrige medlemmer.

Kravet om en redegørelse tager udgangspunkt i, at børne- og ungemedarbejderen i 2015 erkendte, at han, som afsløret af Helsingør Dagblad, fire år tidligere havde skrevet flere opslag på Facebook, hvor han blandt andet slog til lyd for indførelsen af kalifatet, at han ønskede sharia indført i Danmark og at ikke-muslimske mennesker var uværdige.

Han tog ikke entydigt afstand fra udtalelserne i 2015, og senere blev han flyttet fra sin stilling som leder af værestedet Tetriz og til en post i SSP. Det skete i øvrigt nogle måneder efter at han havde fået Helsingør Kommunes integrationspris. I dag er han souschef i Helsingør Kommunes socialpædagogiske tilbud Cube.

For danske værdier

Nu har den 37-årige socialmedarbejder svaret på politikernes krav om en redegørelse og på deres udtalelser til Helsingør Dagblad om, at en kommunalt ansat børne- og ungemedarbejder, der har antidemokratiske holdninger og går ind for sharia og kalifatet, skal “have en fyreseddel i stedet for en løncheck”.

– Lad mig sige det helt klart: Jeg deler værdier med alle andre på min arbejdsplads, ja, formentlig i hele Helsingør kommune. Det handler om grundlæggende ting som det danske demokrati, ligeværdighed, frihed, retten til at ytre sig og til at være forskellige. Det er værdier, jeg hver dag arbejder for, og som jeg håber de unge tager til sig, skriver socialmedarbejderen til Helsingør Dagblad og fortsætter:

– Jeg går ind for udvikling; for at de unge mennesker jeg arbejder med i hverdagen får et kærligt skub i retning af uddannelse og arbejdsmarkedet og i det hele taget får skabt sig et liv, der hænger sammen og giver mening.

Brænder for de unge

– Jeg har selv oplevet livet, når det ikke giver mening. Det er forfærdeligt, og det er jo en del af årsagen til, at vi overhovedet skal ribbe op i den her historie én gang til. Men det er også en slags ballast – en viden jeg har, noget jeg har prøvet på egen krop og skrevet dumt om på Facebook for efterhånden otte år siden – som jeg nu kan bruge til at hjælpe andre, så de undgår den slags dumheder. Ingen er mere ked af de gamle citater end mig – det påvirker både min familie og ikke mindst det arbejde med de unge, jeg brænder så meget for.

Artiklen sidst ændret: 26. april 2018 13:49

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt
Jobo vaskeklub top april, juni, aug, okt, dec, feb 40.000 win win 1723108

Job i Nordsjælland

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
Casper Andersson 24/5 18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Skydeselskabet Kunde nr. 373553 Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu