Af Kirsten Moth

Kronborg Auto overtager Helsingør Bilhus

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Styrket konkurrenceevne og glidende overgang til et generationsskifte ligger bag byens store bilfusion. Samtidig bliver et nyt bilmærke trukket til Helsingør.

ERHVERV: Kronborg Auto i Helsingør, et af Nordsjællands største bilhuse, overtager Helsingør Bilhus. Fusionen mellem de to bilhuse betyder, at Kronborg Auto på Klostermosevej, der forhandler og servicerer Volkswagen og Renault, og Helsingør Bilhus på H.C. Ørsteds Vej, der fører og servicerer bilmærkerne Nissan og Skoda, trækker endnu et bilmærke, Dacia, til Helsingør.

Efter fusionen, hvor de to bilhuse har valgt at bevare deres respektive navne, vil der tilsammen være ansat omkring 45 medarbejdere og med den vækst, som det fusionerede bilhus stræber efter, vil antallet af ansatte stige i de kommende år.

- Når der skal skabes god økonomi i dag, så kræver det store enheder. Bilimportørerne stiller meget store krav til os som forhandlere, og for at møde disse krav er det nødvendigt med stordrift, siger direktør og medejer i Kronborg Auto, Steen Bertelsen.

Rettidig omhu

Også et glidende generationsskifte inden for tre til otte år er en vigtig årsag til, at Steen Bertelsen har set sig om efter nye partnere, der på længere sigt kan drive virksomheden videre.

- Det er ikke presserende, men mere udtryk for rettidig omhu. Vi har en længere tidshorisont på et egentligt generationsskifte, men det er altid godt at planlægge det grundigt og i god tid.

Hos Helsingør Bilhus ser Kenneth Brunsholm og Michael Kanstrup fusionen som et ønske-scenarie.

- Vores kemi og holdning til, hvordan en dynamisk bilforretning i vækst skal drives, ligger helt på linje. Samtidig har det været vigtigt for os, at vi bliver en del af en større bilkoncern med en god økonomi. Stordriftsfordele betyder, at omkostninger og priser kan holdes på et konkurrencedygtigt niveau, siger Kenneth Brunsholm, salgschef i Helsingør Bilhus og fremover medejer i det nye setup.

Når Steen Bertelsen om nogle år trækker sig tilbage, er der også lagt op til, at det bliver Kenneth Brunsholm, der overtager direktørposten.

Michael Kanstrup fra Helsingør Bilhus bliver fremover øverste ansvarlige for reservedele for den fusionerede bilforretning.

Fortsætter på adresserne

De to bilhuse fortsætter på deres to nuværende adresser og beholder altså deres navne. Hos Kronborg Auto på Klostermosevej bliver det i fremtiden bilmærkerne VW og Skoda, der bliver solgt. Helsingør Bilhus på H.C. Ørsteds Vej vil fremover fortsat Nissan, Renault og Dacia, som bliver det nye bilmærke i Helsingør.

Fusionen forventes gennemført inden den 1. juli i år, og i øjebikket planlægges det, hvor hver enkelt medarbejder fremover skal arbejde.

- Om 10 år forudser jeg, at der maksimalt vil være 20 bilforhandlere, som står for 80 procent af bilsalget i Danmark. Og det agter vi at være en del af, siger Steen Bertelsen, der har været medejer og direktør for Kronborg Auto i 10 år.

Han forventer, at den nyfusionerede bilforretning i Helsingør tilsammen sælger 2000 biler i år.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 30. april 2018 16:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtninge til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Smoke n Steam  logo  384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu