De to tidligere værftsarbejdere Ib Sjøstrøm (tv) og Hans-Henrik Haugaard fejrede 1. maj med en morgenbajer og udsigt til Øresund fra Konventum. - Fællesskabet har det godt. Det kan ikke udryddes, når man en gang har været værftsarbejder, sagde Haugaard.

Af Niels Berg

Kampdag i fredelige rammer

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

HELSINGØR: Fanerne blev båret højt og slagsangene gjaldede, da Socialdemokratiet i Helsingør markerede arbejdernes internationale kampdag ved det traditionelle træf på Konventum på Gl. Hellebækvej i går.

Det blev kun ved de verbale træfninger på kampdagen – og træfninger er endda så meget sagt, for alle de tilstedeværende var ikke overraskende enige om det meste, og det gjaldt også de budskaber, der blev sendt fra talerstolen.

Blandt talerne var Jeppe Kofod, der havde taget flyveren hjem fra sin plads i Europa-parlamentet i Bruxelles for at give sine meninger til kende i Helsingør. Han talte kort, fyndigt og utvetydigt om de kampe, Socialdemokratiet og alle andre demokrater i Europa står over for i dag.

Også socialdemokraternes lokale folketingskandidat og byrådsmedlem Henrik Møller talte til kammeraterne.

– 1. maj har ligget i skyggen af de nys overståede overenskomstforhandlinger. Den danske model var næsten blevet lagt i jorden (…) men sandheden er vel, at fagbevægelsen gennem disse forhandlinger i den grad har vist, hvorfor vi har brug for organisationer til at sikre arbejdernes og lønmodtagernes vilkår, sagde Henrik Møller blandt andet.

Artiklen sidst ændret: 2. maj 2018 09:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Nsnet.dk – læs online
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu