Af Kirsten Moth

Cool konserves og sømandskost

https://www.kunstnershoppen.dk/

Det er en fin og usædvanlig kulinarisk oplevelse til priser i øjenhøjde, der nu venter i den råt indrettede cafe på M/S Museet for Søfart.

HELSINGØR: Cool konserves og solid sømandskost.

Cafeen på M/S Museet for Søfart er klar til at relancere sig selv. Fremover vil cafeen være en del af den maritime fortælling, som museet formidler om skibe, søfartshistorie og søfolk. Samtidig arbejdes der på arrangementer, der også vil tiltrække lokale, og hvor hele Dokken tages i brug. En af idéerne er fællesspisning ved langborde og musik i Dokken.

Når trappen direkte ned til cafeen er færdigrenoveret op til det store træskibsstævne i Helsingør i pinsen, kan man gå direkte ind i cafeen og behøver således ikke at købe entre til museet.

Maritim tradition

- Ud over de mange forretningsmøder og konferencer, der holdes her, vil vi meget gerne gøre cafeen til et sted, som lokale også har lyst til at bruge. Vi vil gerne være i øjenhøjde med alle vores gæster, også prismæssigt. Nu byder vi på kulinariske oplevelser, der knytter sig til den maritime fortællling og tradition og samtidig gøre det med en bæredygtig tilgang for på den måde at skabe sammenhæng mellem museet og cafeen, fortæller kommerciel chef på M/S Museet for Søfart, Mai Marie Bech.

Bæredygtig konserves

Forud for relanceringen af cafeen har alle ansatte været på kursus for at lære om bæredygtig mad og sømandskost.

- Når man taler sømandskost, så er konserves en vigtig del. Der har altid været konserves med om bord på skibene, fordi maden skulle kunne holde sig i lang tid, når man sejlede over verdenshavene. Det er den oplevelse, vi genskaber her, fortæller den kommercielle chef.

Mens flere læsere måske nu sidder og tænker, at konserves er en slags "nødmad" og noget, der enten hører kollegiekøkkenet eller sidste-øjeblik-madpakken til, så er det en ganske anden og meget fin kulinarisk oplevelse, der venter i cafeen.

Det er firmaet Grøndals, der leverer dåsefisken til museet.

Tun fra Grøndals er naturskånsomt fisket i farvandet omkring Azorerne, uden bifangst og med et naturligt lavt indhold af tungmetaller. Fiskemetoden sikrer biodiversitet gennem naturskånsomt fiskeri og ordentlige arbejdsforhold og fisken emballeres i BPA-fri konserves.

Der er makrel i god krydret olivenolie, der er tun, der er fanget på stang og line af en enkelt fisker og klargjort inde på stranden og der er sardiner i spicy olivenolie.

Man vælger sin dåse og kombinerer den herefter med en salat efter eget valg og af variende størrelse. På den måde bliver cafeens menukort også familievenligt.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 3. maj 2018 11:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu