Af Helsingør Dagblad

Klumme: En by fuld af glæde og oplevelser skal deles

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder.

Jeg mindes for et par år siden, da min familie, der ud over mig selv består af Marianne og to dejlige børn, kom sejlende med et krydstogtskib ind til den græske ø Santorini. Det var en smuk, tidlig sommermorgen. Jeg sad i morgenmadsrestauranten og tænkte: Det her er et sted, jeg godt gider besøge, og mens smilet stille fyldte mit ansigt, begyndte jeg at glæde mig til dagens oplevelser på denne herlige græske perle af en ø. Marianne spurgte, hvorfor jeg sad der med et smørret grin på. ”Jeg griner ikke”, tog jeg mig selv i at sige, men måtte tilføje, ”jeg tror bare, jeg glæder mig til en god dag”.

Se, det er nogenlunde sådan, jeg tænker, at en krydstogtsturist vil tænke på vej ind til Helsingør. Med synet af Kronborg og vores flotte middelalderby. For Helsingør er en by, der begejstrer, når turister og gæster besøger byen for første gang. Det er en oplevelse, jeg ofte bliver præsenteret for, når jeg taler med gæster, der har besøgt Helsingør for første gang. Det er for eksempel også noget af det, der trækker brudepar fra hele verden til Helsingør for at blive gift.

Og når nu mennesker har den holdning til Helsingør, så lad os dele vores dejlige by med hele verden, og lad vores handlende få glæde af de mange mennesker, som gerne vil besøge vores by.

Derfor giver det også så god mening når havnechef Jesper Schrøder fremlægger sine visioner om en ny krydstogtskaj i Helsingør. Med en krydstogtskaj er jeg sikker på, at vi vil få langt flere tilløb af krydstogtskibe til Helsingør. En del flere turister, der gerne vil besøge vores by, gæste vores flotte museer og besøge vores butikker, restauranter og cafeer.

Nu vil nogen måske indvende, at krydstogtsgæsterne kommer i land med en smurt madpakke og uden en krone på lommen. Eller alternativt, at de hopper på den først mulige bus for at køre ud af byen. Der er mange, der gerne vil tilbyde krydstogtturisterne oplevelser.

Jeg køber den ikke. Alene fordi jeg selv har selv prøvet livet som krydstogtsturist, endda et par gange. Og hver en havn vi har lagt til i, har vi med glæde besøgt byen – stor som lille – og spist frokost, samt også gerne brugt penge i de lokale butikker. Ligesom mange andre af bådens gæster gjorde i de enkelte havne.

Det vil også komme til at ske i Helsingør, for Helsingør er ikke mere en hensygnende, tidligere værftsby, men derimod i dag en stolt kulturby, ja endda kulturkommune, med et stort udbud af oplevelser for alle typer og alle aldre. Det passer godt ind i krydstogts-turismen, som i dag er et stort vækstlokomotiv. Modsat tidligere henvender ferieformen sig til alle segmenter af feriegæster, om det være sig familier, singler, unge eller ældre.

I Helsingør kan vi byde på det hele, om det er en sommerdag i Hornbæk med caféliv og strandbesøg, om det er museumsbesøg på et af kommunens mange museer, eller om det blot er en herlig gåtur i Helsingørs middelalderby, som vil være eksotisk hyggelig for mange. Ja, så kan vi tilbyde det.

Lad os da med stor glæde og stolthed vise det frem til alverdens gæster og vise dem, hvorfor det er, vi har valgt at bo her, i denne herlige krog af verden, som har så meget at byde på.

Så velkommen kære krydstogtsgæster og øvrige turister til vores dejlige område.

Artiklen sidst ændret: 3. maj 2018 15:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Job i Nordsjælland

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
https://www.kunstnershoppen.dk/
Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu