Af Helsingør Dagblad

Klumme: Adrenalin-suset

Bruuns rengøring side 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

Ulrich Koch Borrits, 30 år, giver hver uge 60 U-14 piger og drenge og 1. holdsdamerne håndboldglæde med hjem. Ulrich træner håndboldtalenter fra Idrætsklasserne og er lærer på 10.klasseskolens idrætslinje.

Hvornår har du sidst følt det? Følelsen, hvor adrenalin og spontan glæde overtager dit ellers kontrollerede jeg. Følelsen, der kun kommer frem, når du oplever noget der VIRKELIG påvirker dig, enten af frygt, ved grænseoverskridende oplevelser, eller når du lykkes med noget, der påvirker dig personligt.

Nogle mennesker jagter følelsen hver dag, mens andre har svært ved at huske, hvornår de sidst var så heldige. Det skete for mig for et par uger siden, og jeg længes stadig efter det rush, det gav!

For halvanden måned siden gav jeg mine idrætselever på 10. klasseskolen en opgave: “I skal i grupper lave en koreografi til selvvalgt musik, med henblik på at vise det for skolens 170 elever”. Reaktionerne var mange. Nogle var skræmt, andre fuldstændig tændt og et par stykker meldte ud, at det ville aldrig komme til at ske. Jeg har gjort dette før og ved, at det, for mange, er en kæmpe udfordring. Alligevel holder jeg fast. Hvorfor? Det vil du forstå til sidst.

Typisk for den slags opgaver er der vidt forskellig udvikling i grupperne. Nogle knokler på med 180 km/t, mens andre skal holdes til ilden. Fælles for dem alle er energien, der svæver et ubestemt sted i luften: “skal vi virkelig optræde med det her!?” Den tanke får dem til at blive både nervøse, bange og forventningsfulde på samme tid.

Det minder mig lidt om englen og djævlen. I denne situation med djævlen som deres indre stemme, der gør alt for at tale dem fra det. “Det er pinligt og akavet!” og “jeg tør ikke!”. Her kommer jeg svævende ind som den frelsende engel, der forsøger at knockoute djævlen. “Det handler om at overskride grænser” og “jeg LOVER dig den fedeste oplevelse, hvis du gør det!”.

Langsomt, men sikkert nærmer dagen sig, hvor det store danseshow skal skydes af. Det er fredag. Vi er i fællessalen til generalprøven. Mandagen efter er det showtime.

Langt de fleste grupper kører glat igennem. Det bliver godt! En enkelt gruppe skal have hjælp, og så er de klar! Og så… til min store frustration. Et par stykker, fra en gruppe med en ellers god koreografi, får kolde fødder og gør alt for ikke at stille sig derop. Mine engleevner kommer virkelig på prøve og kæmper hårdere end nogensinde før. Jeg føler, at de forstår, hvad jeg siger, men går alligevel på weekend med en vis usikkerhed på, om de møder op, når det gælder.

WOOOW! Så står vi her! Få minutter inden det går løs. De er mødt op, så alt er godt. Fællessalen er forandret til det fedeste dansegulv. Helt mørklagt, kun lyst op af strålerne fra to diskokugler, der spreder sig i rummet som projektiler igennem røgsløret fra røgmaskinen.

Salen er fyldt med et forventningsfuldt publikum. De kan godt fornemme, at der skal ske noget. Jeg byder dem velkommen og trykker på “PLAY”-knappen – nu er der ingen vej tilbage!

Og hold nu K***! Er du gal, de tog kegler! God energi og koncentration blev gang på gang efterfulgt af kæmpe klapsalver. De mange timers træning gav jackpot på rekordtid!

Efter showet var der eufori. High-fives, ustyrlige smil og højrøstede unge mennesker fløj rundt. Flere af dem, der var i tvivl om, de skulle gøre det, spurgte hvornår vi skulle gøre det igen. De var tydeligvis ramt af adrenalinsuset!

Det samme var jeg! At bruge så meget energi på noget, der lykkes. At skubbe eleverne ud over grænsen, for at de efterfølgende opdager, at det var “pisse fedt”. Det gjorde, at også jeg blev ramt af dét adrenalinsus, der føles så ubeskriveligt fantastisk. Og nu, ja, nu går jeg spændt og venter på, hvornår suset rammer igen.

Artiklen sidst ændret: 7. maj 2018 11:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Job i Nordsjælland

Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu