Lorenzo, Jessica og Samantha blev døbt i Domkirken


Af Helsingør Dagblad

Stor romafest indtog Helsingør lørdag eftermiddag.

HELSINGØR: Flere hundrede venner og familiemedlemmer var med, da Juliana og Slavko Nisor fra Montebello Allé fik døbt deres tre børn på en gang i Helsingør Domkirke. Det var en begivenhed, der satte sit præg på byen hele eftermiddagen.

– Lorenzo her er to år, og han er vores sidste barn. Så nu får vi også døbt Samantah på 11 år og Jessica på 6, fortalte den stolte mor foran kirken.

Domprovst Steffen Ravn Jørgensen stod smilende og ventede, mens to hestvogne, en antikvarisk bus fra Bornholm og en hel kortege af blankpudsede luksusbiler og børn og voksne i deres stiveste puds indtog hver en kvadratmeter omkring kirken.

– Tidsplanen skrider jo. Det er svært at lave aftaler, der kan holde. Men vi er glade, når romafamilierne vælger at få deres børn døbt i Folkekirken. Det er jo meget festligt – og en rigtig god indgang til det danske fællesskab, sagde han.

Naboklager

En festklædt familiemedlem kiggede misbilligende på den sorte præstekjole og mente, at den måtte være til begravelser.

– Det er den eneste, jeg har. Det er den, vi bruger her, smilede domprovsten.

En nabo til kirken var knap så venligt stemt. Hun kunne ikke komme ind til sin garage og blev så vred, at hun blev holdende lige ud for kirkens indgang og tilkaldte politiet, der holdt vagt rundt om hjørnet. Tilbud om hjælp fra festens deltagere var ikke velkomment, men en venlig betjent fik klaret ærterne.

Politiet fik også henvendelser fra folk, der blev generet af høj musik og høj fart, og en overgang var Montebello Allé spærret af med bomme og halmballer. Det må man jo ikke uden en skriftlig tilladelse.

– Vi brugte en del kræfter på sagen i løbet af eftermiddagen, men der var ingen voldsomheder af nogen art. Det var bare mange mennesker, der fester på en anden måde, end vi var vant til og måske ikke lige huskede at overholde alle regler, noterer vagtchef Ole Hestbæk hos Nordsjællands Politi.

Om aftenen fortsatte festlighederne i Ballerup – nu med over tusinde deltagere.

Artiklen sidst ændret: 7. maj 2018 14:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018