Af Mads Birch

Klumme: Alle skal kunne dyrke idræt på lige fod med alle andre

Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side

Louise Manstrup kan noget med mennesker. Til daglig er Louise forstander for SPUC SocialPædagogisk UdviklingsCenter i Helsingør, hvis hun da ikke læser master i Public Guvernance på CBS i København. Louise Manstrup bor i Ålsgårde.

Vi har gennem de sidste to år sat alle sejl til forberedelsen af den nationale Special Olympics Idrætsfestival som afvikles her i Helsingør i dagene 25.-27. maj. Festivalen var som bekendt truet af en aflysning, hvis der ikke blev landet en aftale i forbindelse med overenskomstforhandlingerne for os offentligt ansatte. Heldigvis lykkedes det, og jeg ånder lettet op.

Nu fokuserer vi 100% på at være værter for de 1254 atleter og ledsagere, der skal indkvarteres og bespises i de dage, hvor der for alvor skal dystes i de 12 Special Olympics Idrætsgrene.

Vi glæder os helt vildt til at byde atleter, ledsagere, officials og frivillige fra hele Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, Finland, Island og Færøerne velkommen i Hamlets smukke by Helsingør.

En af de store milepæle omkring festivalen blev markeret onsdag den 2. maj, hvor vi modtog den olympiske ild fra Holstebro. En stor modtagelseskomite gik i samlet flok fra stationen til borgmester Benedikte Kiær, som kvitterede for ilden med en tale og bobler. I maj måned vil lyset være tændt på borgmesterens kontor, som passer godt på ilden.

Igennem de sidste 3 år har vi mødt en helt utrolig stor opbakning fra Kommunen, almenklubberne, samarbejdspartnere, sponsorer, frivillige og politikere i Byrådet.

Udover lokale frivillige er vi beærede over, at 1. og 3. G elever fra Espergærde og Helsingør gymnasier, Sprogskolen Clavis, Ungdoms- og Erhvervsskolen helt naturligt stiller op og hjælper med at afvikle alt fra indkvartering til forplejning og servering.

Vi glæder os også over samarbejdet med de almene idrætsforeninger, som virkeliggør vores drømme om, at alle skal kunne dyrke idræt på lige fod med alle andre – uanset handicap – i Helsingør.

Som arrangør har det været oplagt og helt naturligt at inddrage mange af Helsingørs atleter med udviklingshandicap i planlægningen af festivalen. Det er og har været en fornøjelse at opleve, hvordan atleterne har taget ansvaret for festivalen på sig. Vi har sammen søgt fonde, tjekket op på indkvarteringsstederne, hentet og pakket sponsorgaver i velkomstposerne, inspiceret idrætsanlæg og lokaliteterne til åbning, festaften og afslutning. Atleterne har suverænt besluttet menuen, drinks og udarbejdet spilleliste til musikerne. Værestedet Livs borgere har vinteren igennem lavet den smukkeste pynt til bordene lørdag aften.

Sidegevinsterne er til at få øje på, fordi deltagelse i de forskellige arbejdsgrupper har givet atleterne mere selvtillid, og det er med til at give mere overskud til andre ting i hverdagen.

Idrætten i Helsingør kommune vokser, og det betyder, at vi nu har rigtig mange atleter, der dyrker idræt i de almene idrætsforeninger. Til Special Olympics Idrætsfestival stiller Helsingør med flest deltagere af alle tilmeldte klubber med hele 68 atleter i 11 ud af 12 idrætter.

Vi glæder os til at være værter til Special Olympic Idrætsfestivalen den 25.-27. maj 2018. Vi håber, at også du har lyst til at deltage i åbningen fredag aften på Kulturpladsen, se en masse idræt på kommunens anlæg og være med når det hele afsluttes søndag den 27. maj kl. 13.00 på Kulturpladsen, hvor fanen overrækkes til den næste og dermed nye værtskommune.

Artiklen sidst ændret: 8. maj 2018 10:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19, skift 19/7
Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu