(Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Tidligere landsholdsprofil: FCH glemte at slå sømmet i Randers’ kiste

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Fodboldekspert Lars Jacobsen vurderer FC Helsingørs chancer for at ende som samlet vinder over de to kampe mod Randers FC.

FODBOLD: – De gad åbenbart ikke at komme et godt skridt tættere på redning, konstaterer Lars Jacobsen, da Discovery Channels fodboldekspert af Helsingør Dagblad bliver bedt om at kommentere på FC Helsingørs opgør mod Randers.

Første kamp i de første nedryknings-opgør blev spillet i søndags, hvor resultatet blev 1-1.

FCH havde ellers alle muligheder for at få et drømmeresultat med til returopgøret i Randers på søndag, da der ved stillingen 1-0 til FCH blev dømt straffespark og rødt kort til de gæstende jyder.

Kunne være blevet 3-0

Nicolas Mortensen brændte, og lige efter udlignede Randers til 1-1. Et udebanemål, som betyder, at Randers er samlet vindere, hvis næste opgør ender 0-0.

– FC Helsingør havde jo sømmet i hånden, og det skulle bare hamres i Randers’ kiste, og så havde det set godt ud med overlevelse. Men man må sig, at det blev ramt skævt, og så var skæbnen hård til sidst. Det er et dårligt straffespark, og Mikkel Bruhn skal også gøre mere ved det frispark, der går ind, pointerer Lars Jacobsen.

– Isoleret er det ikke så meget straffesparket, der afgør det, for vi kan alle brænde et straffespark. Det har jeg også gjort, og det har du sikkert også. Det er betydningen og tidspunktet, der gør ondt. Havde de scoret til 2-0 med 10 minutter tilbage og en mand i overtal, så kunne et tryk på Randers have lukket det hele med et mål til 3-0. Det var Randers ikke kommet tilbage fra, for de viste stort set ikke, at de kunne komme til chancer. Alligevel kommer de fra Helsingør med 1-1, og det tror jeg, de er rigtig glade for, fortsætter den tidligere FCK-anfører.

Fra 80-20 til 40-60

På søndag skal FCH mindst score et mål for at komme forbi Randers, og det mener Lars Jacobsen ikke er usandsynligt, men det er ikke længere oprykkerne, der har forhånd.

– Havde de vundet 2-0, så havde FC Helsingør været favorit med 75-25 eller måske endda 80-20. Vurderet ud fra sæsonen og kampen forleden, så er Randers favoritter nu med 60-40. FC Helsingør skal frem og score, og det kan blive svært nok, og det vel nok også give åbninger i den anden ende, og så skal de passe på, siger Lars Jacobsen.

Fint med høje bolde

FC Helsingør har den seneste måned spillet meget med lange høje bolde og et særdeles kompakt forsvar med fire store drenge i bagkæden, der tilmed får hjælp af de to centrale midtbanespillere til at lukke ned.

Ikke den frækkeste form for fodbold, men det skal de heller ikke tænke på nu, mener Jacobsen.

– Jeg kan godt lide, at Christian Lønstrup agerer ud fra omstændighederne. Banernes forfatning og også nogle lussinger i Odense og til Brøndby har nok været med til at lave lidt om på systemet. Og det virker jo. De har fået lukket godt ned, når de spiller på den måde, og lige nu handler det om overlevelse. Jeg tror ikke, at det er den måde FC Helsingør og Christian Lønstrup gerne vil spille i al fremtid, men her og nu giver det god mening, siger han.

Når søndagens program er overstået, vil det stå klart, hvem Randers og FC Helsingør skal møde i næste kapitel. Taberen møder taberen af Silkeborg mod Lyngby om at undgå direkte nedrykning. Vinderne mødes i et opgør om at blive fri af nedrykning, mens de to hold imellem skal i skæbnekampe mod hold fra toppen af 1. division.

I søndags vandt Lyngby for første gang i mere end et halvt år, da første kamp mod Silkeborg endte 2-1. Nu venter en returkamp på Silkeborgs kunstgræsbane.

– Jeg var utroligt skuffet over Silkeborg, som jeg havde til klar favorit mod Lyngby, men det er godt arbejde af Thomas Nørgaard (Lyngby-træner, red.), der vel kun kan være ærgerlig over Silkeborgs reducering, siger Lars Jacobsen, der dog ikke forventer Lyngby i vinderkampen i næste uge.

– Jeg tror, at Silkeborg ordner den hjemme på kunstgræsset, men jeg er da mere i tvivl nu, og de har også en pokalfinale torsdag mod Brøndby, så det er en voldsom uge, siger Lars Jacobsen.

FC Helsingør spiller søndag klokken 12.00 i Randers, mens Silkeborg tager imod Lyngby klokken 14.00 samme dag.

Artiklen sidst ændret: 8. maj 2018 14:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19, skift 19/7
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu