Af Asger Lind Krebs

Guldbryllup: Livet er bedst i Gurre

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Torsdag formiddag samledes familie, venner og naboer i Carl og Kirsten Wallengrens have i Gurre for at fejre parrets guldbryllup.

GURRE: Solen skinner. Himlen er blå. Børn og voksne leger og spiller stangtennis i haven.

Et stort festtelt er slået op i havens ene hjørne. Her er der taler, fællessang og et stort morgenbord med alt, hvad dertil hører.

Ved et bord i teltet sidder Kirsten og Carl Wallengren og stråler om kap med solen udenfor. Parret kan denne dag fejre, at de har været gift i 50 år.

– Det går helt perfekt. Vejret er godt, og vi har vores familie, venner og naboer samlet omkring os. Og så sidder vi her begge. det kunne ikke være bedre, siger Kirsten Wallengren med et bredt smil.

Ude på Gurrevej holder bilerne tæt parkeret. Jo, det er en lokal begivenhed, at Carl og Kirsten Wallengren denne torsdag kan fejre guldbryllup. Parret har da også boet de seneste 38 år i den hyggelige lille landsby.

– Livet er bedst i Gurre, fastslår Kirsten Wallengren.

Ud over havefesten om formiddagen, har guldbryllupsparret planlagt middag om aftenen i Skydeselskabet for de nærmeste.

– Men først skal de ældre have en middagslur, griner Kirsten.

– Undskyld, men har vi ikke set hinanden før?, spurgte Carl Kirsten da de begge var lærerstuderende på Emdrupborg Seminarium i Hellerup.

Det var måske ikke så originalt, men Kirsten kunne åbenbart se noget i Carl, så kontaktforsøget virkede. Efter et par år sammen blev parret gift.

Dagen før deres guldbryllup havde de fået en buket og en hilsen fra borgmester Benedikte Kiær.

– Det havde vi ikke regnet med, men der er selvfølgelig ikke længere så mange, der kan fejre guldbryllup siger Kirsten Wallengren.

Siden 1980 har Kirsten og Carl boet i Gurre, men området har været en del af familiens rødder meget længere. Carl Wallengrens far var den første, der som skolelev oplevede områdets herligheder. Selv om det efterhånden er et århundrede siden, er begejstringen for skov- og søområdet gået i arv. Derfor var det egentlig også først, da Carl og Kirsten sammen overnattede på en tur til Gurre, at Kirsten for alvor blev betragtet som en del af Wallengren-familien.

Eventyrlyst

Netop rejse- og eventyr-trangen har været stærk hos Carl og Kirsten, Da han var ung cyklede Carl hele vejen til Egypten. Og noget af det første det unge nygifte par gjorde var at blaffe til Istanbul og tilbage igen.

Både cykel- og blaffeturen fortæller om et par, der ikke ville lade rejselysten standse af at økonomien kunne være stram i de første år, men var villig til selv at yde en ekstra indsats for at få ferien til at strække lidt længere. Parrets børn fik bogstaveligt talt også kærlighed til naturen ind med modermælken. For sommerferie, der skulle der være råd til hvert år, hvad enten det så blev en vandre, cykel eller campingferie, men altid en ferie med naturoplevelser.

I de senere år har det været mulighed for at rejse mod fjernere mål, for eksempel til Fransk Polynesien, Rhodos, Grønland og Island. De har også været flere gange i Mexico, hvor deres datter Maja nu bor.

Men naturen, især omkring Gurre, har altid haft en særlig tiltrækningskraft. Derfor satte Carl og Kirsten alt ind på at få råd til at købe huset i Gurre, da lejligheden bød sig, og det har de ikke fortrudt.

Det er blevet til talrige gå- og cykelture, både i Gurre, men også andre steder, fortæller Kirsten, der netop har kunnet rundt 50 år som medlem af Dansk Vandrelaug.

Visens Venner

Natur, dyre og fugleliv fylder meget i hjemmet i Gurre, men også rejser, historier, kunst og musik er vigtige.

Kirsten og Carl Wallengreen er aktive i Visens Venner i Helsingør. Den hjemlige natur skal også passes.

– Vi har en dejlig have, og den bliver større og større, men vi holder ved, siger Kirsten.

Når man hører datteren Majas beskrivelse af sine forældre får man indtrykket af to sjælevenner, der har rigtig meget tilfælles, og som ikke har ladet det man ikke var enige om fylde for meget.

– Vi har nok tilpasset os hinanden. Og vi kan stadig more os sammen. Det er dejligt, og det er det vigtigste for os, siger Kirsten.

Artiklen sidst ændret: 11. maj 2018 10:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Job i Nordsjælland

Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu