Af Helsingør Dagblad

Klumme: Alle mine cykler

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Adm. dir. på Helsingør Dagblad, Dorthe Carlsen, er 59 år, mor til 5 børn i alderen 13 til 31 år og bor i Humlebæk. Hun vil primært skrive om sit liv med børn og uddybe andre af livets store spørgsmål.

Jeg tror, alle kan huske den dag, de fik deres første nye cykel. Hvis du spørger venner og kolleger, om de kan huske deres første cykel, er jeg sikker på, du vil få forrygende historier. Historier, som vil tegne tidsbilleder og familiehistorier.

Jeg kan i al fald huske min allerførste nye cykel. Jeg var 7 år, var lige startet i 1. klasse, og det var min fødselsdag. Den stod i stuen. Den var ikke som mine brødres aflagte cykler, jeg havde arvet. Denne her var metal-cognacsfarvet og helt ny. Lak og krom stod fuldstændig splintrende klar. Men i mit hoved stod der kun en ting på den cykel. Der stod frihed.

Sådan har jeg det stadig med min cykel. Jeg kan tage den og cykle lige i den retning, jeg vil. Jeg behøver ingen penge. Jeg kan blive ved, indtil jeg ikke orker mere. Jeg kan cykle ud. Jeg kan cykle hjem. Det kræver kun mig og så den fantastiske cykel, jeg nu har.

Jeg har da også brugt mine cykler til at komme væk og ud på eventyr. Min første tur tog jeg som 8-9 årig, hvor jeg tog turen fra Humlebæk og nordpå med en jævnaldrende veninde. Vi skulle lige cykle hen til næste bakketop og herefter til det næste sving. Vi var drevet af nysgerrighed og eventyrtrang. Vi kunne ikke stoppe, da næse og forhjul var sat mod nord. Vi endte i Helsingør. En meget stor by i vores børneøjne. Vi var helt bevidste om, at vi nok ikke skulle fortælle vores forældre, hvor langt, vi var cyklet, så det blev en velbevaret hemmelighed. Det ville kun give restriktioner og formaninger. Og hvem ønsker det.

Senere blev det København, jeg cyklede til. Jeg havde måske ikke penge til toget. Det var ingen forhindring, så længe jeg havde min cykel. Og jeg skulle ud og se verden. Ud at opleve.

Jeg tror, jeg kan huske alle de cykler, jeg har haft. Den cognacsfarvede blev afløst af en rød pigecykel. Den blev afløst af en grøn Raleigh med tre gear. Den blev overhalet af en sort bedstemorcykel med indvendigt gear. Og så blev det knallerttid. Mange af pigerne kørte grøn eller rød Puch Maxi. Jeg købte en gammel Velo Solex med forhjulstræk. Efterfølgende købte jeg en hvid Centurion med 10 gear, herefter en sort af samme mærke. Da den var kørt sammen, fik jeg en limegrøn mountainbike med 18 gear. For 15 år siden kom så en kanariegul Giant til. For 7 år siden fik jeg så en Principia, da jeg skulle cykle med Rynkeby til Paris. Den er så efterfølgende blevet suppleret af en grå mountainbike.

Igen, spørg rundt i kredsen. Det er forrygende, hvad vi kan huske om vores cykler; så personlig en størrelse, cyklen er.

Min cykelsæson er lige startet. Vi har meldt os til ”Vi cykler på arbejde” på Dagbladet. Jeg havde brug for et spark bagi for at komme i gang. Jeg er almindeligvis frisk på udfordringer, men er naturligvis også lidt udfordret efter en lang vinter i bil og med vinterspæk på hofterne. De 24 kilometer om dagen er dog meget tilpas. Ikke for lagt. Ikke for strabadserende. Lige nok til at få lidt sved på panden, når det går op af bakken. Ikke nok til at gå sukkerkold. Og det har givet mig blod på tanden til at tage lidt længere ture ud i landskabet.

Der var engang, jeg trænede 60, 80, 120 eller 150 kilometer, da jeg trænede op til at cykle til Paris. Det blev til mange ture med gelé-ben, og lungerne blafrende langt ud over styret op af bakkerne. Så langt er jeg ikke kommet, men en enkelt tur på 45 kilometer kan det godt blive til. Jeg har ikke længere stor trang til at komme langt væk. Jeg har en stor trang til at mærke og se detaljer. Og at være alene med mig selv.

Vejrudsigten i dag, torsdag, ser rigtig godt ud. Ikke megen vind. Jeg kan pludselig høre, Rynkeby-cyklen kalde. Det kan være, vi mødes?

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu