Der er her ved Helsingør Hallen på Gl. Hellebækvej, at det nye Helsingør Stadion skal bygges.(Foto: Torben Sørensen)

Af Jesper Munch Nielsen

Nævn afgør, at kom­munen gerne må påbegynde byggeriet af stadion

Prøvestenen logo/side/artikel banner

STADION: En gruppe af borgere har håbet, at en klage til Planklagenævnet ville stoppe det kommende byggeri af et nyt stadion på Gl. Hellebækvej i Helsingør. Nu er svaret kommet fra nævnet, som vil være en skuffelse for klagerne.

Planklagenævnet afviser nemlig at give klagen opsættende virkning.

Det vil altså sige, at kommunen uden problemer kan gå i gang med byggeriet af det nye stadion, selv om nævnet er i gang med at behandle klagen fra naboerne på Gl. Hellebækvej. Kommunen behøver ikke vente på, at Planklagenævnet har færdigbehandlet klagernes indsigelser.

Overvejende sandsynligt

Reglen for Planklagenævnet er, at klager kun har opsættende virkning, hvis nævnet vurderer, at en alvorlig lovovertrædelse ellers vil ske. Det er ikke Planklagenævnets vurdering i dette tilfælde. Ellers som nævnet selv udtrykker det i svaret…

“Planklagenævnet finder ikke, at der i den aktuelle sag er forhold, der kan begrunde, at nævnet fraviger hovedreglen om, at en klage ikke har opsættende virkning. Nævnet henviser navnlig til, at klager ikke i den konkrete sag har gjort forhold gældende, som gør det overvejende sandsynligt, at der foreligger en væsentlig overtrædelse af loven”.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær fra De Konservative glæder sig over, at Planklagenævnet ikke lader klagen bremse byggeriet af det nye stadion, der skal afløse det nedslidte stadion på Nordre Strandvej. Det var et svar, som borgmesteren havde forventet.

– Jeg er ikke overrasket svaret, men jeg er selvfølgelig glad for det. Og jeg er også glad for, at Planklagenævnet er kommet så hurtigt med det, siger Kiær.

Uoprettelig skade

Borgergruppen fik altså ikke sit ønske om et øjeblikkeligt stop for byggeplanerne opfyldt.

Gruppen af klagere har ellers påpeget over for nævnet, at naboerne ville blive udsat for alvorlig og uoprettelig skade og ditto tab, fordi området på Gl. Hellebækvej-området efter deres mening bliver ødelagt ved stadionbyggeriet.

Artiklen sidst ændret: 11. maj 2018 10:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu