Det var for kaotisk til Randers' træners smag, da FC Helsingør og Randers FC mødtes i søndages. Om et par dage er der returkamp i Kronjylland. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Randers-træner: Det skal være mindre kaotisk

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo

Randers FC skal have bedre styr på kampen på søndag i forhold til det seneste møde med FC Helsingør.

FODBOLD: Nerverne var uden på spillertøjet i søndags, da Randers FC spillede den første nedrykningskamp på Helsingør Stadion i forleden. På søndag er der returopgør i Kronjylland. Den kamp må ifølge Randers’ træner gerne få et andet udtryk.

– Som jeg sagde efter kampen, så var vores spil præget af nerver. I hvert fald i kampen første del, hvor der ikke var ret meget, der hang sammen. Det var meget kaotisk, og det er i hvert fald ikke en fordel for os, hvis det også bliver kampbilledet på søndag. Det bliver afgørende for det samlede udfald, hvem der kan komme ind i kampen først og få tag om tingene, siger Rasmus Bertelsen, som overtog cheftrænerposten i Randers i vinter efter en meget turbulent sæson hos de ambitiøse jyder. Han er således den tredje cheftræner i denne sæson.

Stadig fifty-fifty

Med 1-1 i den første kamp er Randers FC foran fra begyndelsen af kampen på søndag på grund af de udebanemål, som Bashkim Kadrii satte ind direkte på frispark få minutter før tid i søndags. Her havde FC Helsingør både brændt straffespark og kommet i overtal.

– Vi fik et godt resultat med os fra en ikke ret god kamp. 1-1 kan vi arbejde videre med, men der er ikke noget som helst, der er afgjort, og vi kan ikke bare stå og vente på FC Helsingør og håbe vi kan holde hjem. Vi kommer ud for at kontrollere begivenhederne uden at komme stormende frem, siger Rasmus Bertelsen.

Han er naturligvis ikke parat til at folde sit taktikbræt ud i Helsingør Dagblad, og den taktiske tilgang røber han ikke meget om.

– Vi forbereder os meget, som vi gør til alle andre kampe. Helt generelt ændrer vi ikke meget i vores spil i forhold til, hvem vi møder. Derfor bruger vi også mest tid på os selv og vores eget spil. Selvfølgelig kigger vi på, hvem vi møder, men det er ikke hovedfokus, forklarer Bertelsen.

Ikke ekstra fokus på det mentale

Med den seneste kamps nervøsitet in mente kunne man forestille sig, at der var vægt på det mentale aspekt i disse vind-eller-forsvind-opgør. Sådan er det ikke i Randers.

– Der er selvfølgelig spænding op til og under de her kampe, og det kan blive for meget, men det er ikke mit indtryk, at det er tilfældet i truppen. Vi træner som vi ellers gør, og vi har ikke ekstra fokus på mentalarbejdet i denne uge. Uanset hvad der sker, så er det jo heller ikke slut på søndag. Der kommer flere kampe, lyder det fra Rasmus Bertelsen.

Randers FC tager imod FC Helsingør klokken 12.00 på søndag.

Artiklen sidst ændret: 14. maj 2018 15:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Holmen, 1723975, 12.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu