Af Andreas Mayerhofer

“Det siger meget, at vi ærgrer os over ikke at vinde 2-0 over Randers”

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

FC Helsingør spiller i morgen en af klubbens vigtigste kampe nogensinde mod Randers FC. Første kamp endte skuffende 1-1, men der er masser af optimisme hos oprykkerne.

FODBOLD: De første timer og dage efter kampen mod Randers FC var tunge. Det indrømmer både trænere og spillere i FC Helsingør.

Den første af to kampe i de første nedrykningskampe burde have fået et langt mere favorabelt udgangspunkt for helsingoranerne end 1-1. Men et brændt straffespark og en udligning til sidst – selvom Randers var i undertal – fik hovederne til at hænge i FCH-omklædningen.

– Der skete nogle ting i slutningen, hvor jeg har været træt af nogle dumme beslutninger på banen. Derfor fik vi ikke helt det resultat, vi ellers havde spillet til i de første 85 minutter. Sådan er det, og der er ingen, der tager forkerte beslutninger med vilje, siger Christian Lønstrup.

– Det siger meget, at vi ærgrer os over ikke at vinde 2-0 over Randers. Det betyder, at vi er kommet langt, når vi kan spille så fin en kamp mod de etablerede Superliga-hold. Men vi skal blive endnu bedre til at få resultater ud af vores hårde arbejde. Jeg er stadig ikke helt tilfreds med spillet på den sidste tredjedel, fortsætter træneren.

Douglas gør en forskel

Her er der hjælp på vej, for Christian Lønstrup har ingen intention om at holde hemmeligt, at Douglas Ferreira er klar til kamp i Randers efter fire ugers skadespause.

– Han spiller, og det er en stor gevinst for os. Han betyder meget for vores spil oppe foran, hvor han får mange bolde raget til sig, og han fylder meget. Det indgyder respekt hos modstanderne, og han gør desuden Nicolas Mortensen stærkere. Det er tydeligt både i træning og kamp, at han har manglet Douglas ved sin side, siger Christian Lønstrup.

Han var som bekendt generelt godt tilfreds med spillet søndag, hvor der stort set ikke blev givet chancer væk.

Det var den tredje kamp, hvor defensiven bestod af en kæde med (fra højre mod venstre) Martin Fisch, Pascal Gregor, Søren Henriksen og Daniel Jørgensen. Mikkel Bruhn på kassen og Patrick Olsen som første værn på den centrale midtbane.

– De spiller virkeligt godt, og vi kunne som udgangspunkt godt have det samme udtryk som i den første kamp, men vi skal også være parate til at styre mere af slagets gang ude fra sidelinjen alt efter, hvordan kampen folder sig ud. Vi har et forsvar, der forsvarer godt, men med en så massiv defensiv, så stilles der også større krav til angriberne, siger Lønstrup, der i går formiddag ikke havde lagt sig fast på en opstilling, da han førte sit hold ud på træningsbanen.

Der var god stemning under majsolen på træningsanlægget ved Helsingørhallen, hvor der blev pjattet en de og leget med bolden, inden der blev sat skub i den mere alvorlige del af træningen. Søren Henriksen nåede lige at give sit syn på søndagens kamp.

– Vi skal langt hen ad vejen gøre det samme som i den seneste kamp. Vi havde godt styr på dem, og vi burde have haft mere med fra kampen. Nu glæder vi os til at komme til Randers og gøre arbejdet færdigt denne gang. Det vil sige spille i alle 93 minutter, og så skal vi nok få resultatet med os. Vi har ikke tabt til Randers i denne sæson, og det tror jeg heller ikke, vi kommer til denne gang, siger anføreren.

FC Helsingør har vundet en og spillet to uafgjort. Sidst holdet var i Kronjylland endte kampen 0-0. Ikke et resultat, som FCH kan bruge denne gang, idet Randers udebanemål fra i søndags derved vil afgøre sagen i randrusianernes favøør.

Et mål der har irriteret Søren Henriksen en hel del.

– Normalt er jeg ret god til at komme videre efter dumme resultater. Sådan var det ikke helt denne her gang. Der kunne man godt mærke, at der var noget ekstra på spil, så det tog lige et par dage at komme sig over skuffelsen. Da vi så havde fået rystet det ud af systemet, så var det fint igen. Stemningen er fin i truppen, og vi glæder os til kampen, konstaterer Søren Henriksen.

Skriver historie

Han var oppe og spørge Nicolas Mortensen, om han skulle overtage tjansen med at sparke straffespark. Mortensen afslog tilbuddet og brændte.

Hvad så, hvis der kommer et helt afgørende straffespark søndag?

– Det er trænerens valg, men hvis det er op til mig, så er det mig, der sparker. Jeg synes altid, at jeg skal sparke, siger Henriksen med et stort smil.

Både han og resten af truppen håber, at en masse FCH-tilhængere tager turen fra Helsingør til Randers i morgen.

Christian Lønstrup siger således:

– Det er ekstremt vigtigt for spillerne at vide, at der er opbakning. Derfor kan det ikke undervurderes, at vi har vores egne tilhængere med. En gruppe som vi har fået stor opbakning af, og vi håber, at vi sammen med dem kan skabe mere historie. Man skal tage med til Randers for at være en del af historien, for den skriver vi på hver eneste uge i den her sæson, siger FC Helsingørs populære cheftræner.

Kampen i Randers spilles klokken 12.00 i morgen.

Artiklen sidst ændret: 14. maj 2018 12:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Job i Nordsjælland

Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, skift 3/5, 2/7
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu