Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør blev sænket i Randers

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

I den kommende uge skal FC Helsingør ud i vanvittigt spændende opgør for overlevelse, efter det blev til nederlag i Randers FC. Nu venter Silkeborg i kampen mod direkte nedrykning til 1. division.

Randers FC – FCH 2-1 (0-0)

1-0 Saba Lobzhanidze (52.)

1-1 Douglas Ferreira (58.)

2-1 Saba Lobzhanidze (61.)

Tilskuere: 6.260

FODBOLD, PLAYOFF: 1-1 i Helsingør var ikke nok for Christian Lønstrups tropper til at komme forbi Randers FC, der slog FC Helsingør i det første playoff-opgør, hvor det blev 1-1 i Helsingør, mens kronjyderne sejrede 2-1 på hjemmebane.

FC Helsingør kan se tilbage på store brændte chancer – ikke mindst straffesparket i Helsingør ved stillingen 1-0 – og for mange foræringer i defensiven.

Ikke kyniske nok

Saba Lobzhanidze lukrerede på sidstnævnte med to mål i går.

– Vi er ikke kyniske nok. Det er den korte version. Vi havde i de to kampe de muligheder, som vi kan forvente mod Randers, vi var bare ikke gode nok til at udnytte dem, og når vi så forærer to mål væk, så får vi ikke noget med. Det er selvfølgelig tungt lige nu, men vi må videre, for næste opgave venter om få dage, sagde FC Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, efter kampen.

FC Helsingør lagde pres på med det samme, og det udmøntede sig i et hjørnespark efter 10 sekunder, som Daniel Jørgensen fik træf på men sendte forbi.

De to hold spillede fra begyndelsen meget direkte, og det gik umiddelbart for stærkt for offensiv-spillerne, der sjældent nåede at få styr på bolden inden tacklingen var sat ind og afbrudt angrebet.

Derfor gik der heller ikke mange sekunder mellem, at bolden var ude af spil, og der blev investeret meget i disse dødbolde, hvor kavaleriet blev trukket med op fra de to forsvar. Chancer var der ingen af i kampen første fjerdedel.

Den første kom efter 25 minutter, da Martin Fisch ikke kunne kontrollere bolden, som i stedet endte for fødderne af Saba Lobzhanidze, men han fik ikke ordenligt træf på bolden, der trillede ind i favnen på Mikkel Bruhn.

Nicolas uden skarphed

Den blev hurtigt byttet i den anden ende, og Nicolas Mortensen, der var den store skurk i Helsingør med det brændte straffespark, kom lidt heldigt helt fri, men igen svigtede skarpheden, da han trillede bolden forbi mål. Skidt af FCH’s topscorer.

Med Adnan Mohammads fodskade havde Christian Lønstrup valgt at smide lille Tobias Christensen ind i startopstillingen, og det virkede ikke ret godt. Han fik sjældent bolden i fødderne, og han var ikke stærk nok i duellerne, men ellers var der fint styr på tingene før pausen.

Fanget på omstilling

Anden halvleg startede med en stor frisparkschance til Randers FC og Bashkim Kadrii, efter en stor fejl af Daniel Jørgensen, men Randers-skytten sendte bolden lige i muren. Patrick Olsen fik en lignende mulighed i den anden ende lige efter, men midtbanespillerens forsøg led samme skæbne – lige i muren.

Små 10 minutter efter kom FC Helsingør på hælene. Efter endnu en dødbold blev de fanget af en omstilling, hvor Bashkim Kadrii førte bolden alt for upresset ned mod Mikkel Bruhns mål, og han fandt en fremadstormende Saba Lobzhanidze, der fra kanten af feltet hamrede bolden i nettet. Skidt forsvarsspil i en situation, hvor FCH ikke burde lade sig fange.

Og så blev der i sandhed åbnet op.

FC Helsingør viste sig farlige på hjørnespark, og godt fem minutter efter målet gik Randers-keeper ud efter bolden, men han tabte den ned til Douglas Ferreira, der udlignede til 1-1, og dermed var det hele lige.

Gæsterne kunne dog slet ikke holde fast. Et minut efter udligningen kom Bashkim Kadrii fri i venstre side, og ved bagstolpen fandt han Mikkel Kallesøe, der en meter fra mål hamrede bolden på overliggeren. Det var dog en stakket frist.

Da tiden rundede en times spil kom der endnu et indlæg og efter noget pingpong i feltet sandede bolden hos Saba Lobzhanidze, der – måske inspireret af Douglas – flugtede bolden i kassen.

Endnu engang skidt forsvarsspil, der blev straffet hårdt af den målfarlige georgier.

I det etablerede spil havde FC Helsingør mere end svært ved at tilspille sig chancer, og derfor smed Lønstrup det meste af forsvaret op i angrebet hen mod slutningen og satsede på lange bolde frem.

Det gav Martin Fisch en stor chance med fem minutter tilbage, men der var ikke meget angriber over den afslutningen, der blev reddet sikkert og uden problemer. Som i den første kamp var Hannes Halldorsson – bortset fra 1-1-målet – særdeles stærk for randrusianerne, og han leverede en stor dobbelredning kort før tid.

Mere blev det ikke til, og nu venter en – forhåbentlig to – nervepirrende uger for FCH.

– Vores gameplan lykkedes egentlig tilfredsstillende, og jeg synes ikke, at Randers var bedre spillende end os i de to kampe. Det var meget dyre lærepenge, men det må vi tage med os videre, for vi er selvom skuffelsen er stor lige nu ikke rykket ned endnu, sagde Christian Lønstrup.

FC Helsingør møder Silkeborg torsdag aften klokken 18.00 på hjemmebane og 2. pinsedag i Silkeborg klokken 14.00. Taberen rykker direkte ned. Vinderen skal op mod nummer to fra 1. division.

Randers (4-4-1-1): Hannes Halldorsson – Johnny Thomsen, Kasper Enghardt, Jonas Bager, Erik Marxen – Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen, Frederik Lauenborg (77. Joni Kauko), Saba Lobzhanidze (88. Joel Allansson) – Bashkim Kadrii – Marcus Mølvadgaard (67. Eero Markkanen).

FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Pascal Gregor, Søren Henriksen, Daniel Jørgensen – Tobias Christensen (69. Frederik Bay), Patrick Olsen, Christian “TK” Køhler, Matheus Leiria – Douglas Ferreira (Felipe Tontini), Nicolas Mortensen.

Advarsler: Douglas Ferreira (53.), Tobias Christensen (64.), Eero Markkanen (91.)

Artiklen sidst ændret: 14. maj 2018 09:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
https://www.kunstnershoppen.dk/
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu