Af Helsingør Dagblad

Klumme: Hønsegårde og andre gårde

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Rolf Lund er 61 år og har undervist på Laborantuddannelsen. Rolf øver sig på at blive forfatter, er engageret i frivilligt arbejde i HSOK, Ungdommens Røde Kors og på Stubben. Interesser: Orienteringsløb, madlavning og udsatte grupper i samfundet.

Hønen lå kuet og med blodig kam i et hjørne af hønsegården og rystede. Det var uholdbart. I lang tid havde de andre høns været på nakken af den og udelukket den fra godbidderne ved foderstedet. Det var hårdt at se på. Jeg tog en rask beslutning og huggede hovedet af den. Livet er sjældent retfærdigt.

Der sker noget når høns og mennesker er i flok. Før jul så jeg landsholdet, som i sejrsrusen hoppede og råbte ”store patter”. Ikke nogen stor forbrydelse. Victor Axelsen vandt alene, og han råbte pudsigt nok ikke ”store patter”. Almindelig sund fornuft sættes nogle gange ud af kraft, når grupper af mennesker er samlet.

Jeg er gået i stå med at skrive på en roman, der handler om mobning. Den er simpelthen for trist at skrive. Jeg har som så mange andre selv nogle oplevelser i bagagen, men mest som passiv tilskuer. Hvem har ikke det? Jeg har dog nået at lave en del research og har fokuseret mest på gruppenormer og optagelsesritualer.

Jeg har interviewet en tidligere roer, som var igennem en ret voldsom kanindåb for år tilbage. Han har ikke spist sennep siden. Jeg har haft kontakt med en stripper, som lever af at ydmyge folk til f.eks. polterabender med pisk og skoldhed stearin. Apropos bryllupper har jeg altid fundet det bizart, at brudgommen får hevet skoene af og klippet strømperne i stykker. For mig giver det flash back, hvordan der i skoletiden blev givet buksevand til klassens svageste.

Jeg har besøgt Peter Aalbæk og fik 20 minutter af hans tid, men kom aldrig til at tale om virksomhedskulturen i Zentropa og optagelsen af ”småtter”, men derimod lidt om gamle dage, da jeg har gået i første og anden real sammen med Peter. Vi grinede meget i realskolen, og næsten alle var med.

Jeg husker tilbage på Sorø Akademi, hvor jeg igen var tilskuer. De nye alumner (= kostelever), fik på en særlig dag en ”kærlig” behandling af de gamle. Året efter var ofrene ovenpå og kunne udtænke nye pinsler til næste hold af alumner. Indvendinger blev skubbet til side med samme sætning, som jeg har hørt hele min skoletid: ”Det er jo bare for sjov”. Den dag i dag er jeg en sådan person, som føler med heksen Sct. Hans aften, stadig uden at gøre noget.

Jeg tænker på alle de drengebørn, der i religionens navn får klippet i deres tissemand for at blive optaget i kredsen. Hvis noget er en tradition, må der ikke ændres noget?

Jeg ser nogle mønstre, hvor man skaber en meget stærk gruppeidentitet ved nogle rituelle handlinger af tvivlsom karakter, og hvor grupperne handler i flok. Gentagelsestvang?

Hønseracen hedder Dansk landrace. Da de var gamle og udtjente huggede jeg hovedet af hele flokken, og vi købte nogle nye. Det er ikke en bestemt race, men er såkaldte hybridhøns, dvs. krydsninger. De nye enes om maden, hakker ikke på hinanden. Læser man i en bog i haven, hopper de op og vil læse med. De er specielt avlet med henblik på at kunne være tæt sammen i små bure. Hos os går de frit i haven. Jeg tror, de er taknemmelige for at være frie. Hvad er vi for en race?

Artiklen sidst ændret: 23. juli 2018 11:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Forsyning 375774 1729995 15-20.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20
CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu