Nordsjællands Politi havde travlt natten til lørdag.(Arkivfoto)

Af Jesper Munch Nielsen

Ghetto-problemer på Vapnagård og Nøjsomhed skal nu kulegraves

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

GHETTO-KURS: Nu skal Helsingør i arbejdstøjet for at få løst de ghettoproblemer, der florerer i boligområdet Nøjsomhed med Sydvej og Nordvej og kan være på vej til boligområdet Vapnagård, vurderer borgmester Benedikte Kiær. På tirsdag vil Helsingør Byråds økonomiudvalg givetvis vedtage et forslag fra embedsmændene om at nedsætte en særlig arbejdsgruppe, som skal kulegrave problemerne på Nordvej, Sydvej og Vapnagård.

– Det er en god idé, at vi samler kræfterne. Vi skal virkelig have sat tryk bag vores indsats for at nå de mål, der kan få tingene til at fungere bedre, især i Nøjsomhed. Det kræver et langt sejt træk, en politisk styring og en tæt kontakt mellem kommunen, boligselskaberne og politiet, siger Benedikte Kiær.

Mister værktøjer

Helsingør Dagblad har beskrevet, hvordan flere lokale boligområder i en ny opgørelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet fremstår som et samlet udsat boligområde Helsingør Syd – nemlig Vapnagård, Borupgård, Lerbakken og Nordvej og Sydvej, med cirka 6.000 beboere i alt.

På tirsdagens møde vil politikerne givetvis samles om at tage kontakt til ministeriet for at få splittet disse områder ad. Sammenlægningen betyder nemlig, at Nordvej og Sydvej ikke får status som ghetto.

Derved mister kommunen muligheden for at tage de værktøjer i brug, som Folketinget har givet kommuner og boligselskaber for at forhindre ghetto-dannelser. Samtidig trækker problemerne på Nordvej og Sydvej områder som Lerbakken og Borupgård med ind på listen over udsatte boligområder i Danmark.

– Jeg håber, at der er politisk opbakning til at nedsætte styregruppen og tage fat i ministeren. Det skylder vi de børn og unge, der vokser op i for eksempel Nøjsomhed, som skal tælle for sig selv og heller ikke være talt sammen med Vapnagård. For først i den situation kan vi tage ordentlig fat. Det er meget vigtigt, at vi får de nødvendige værktøjer, siger Benedikte Kiær.

Kan opsige lejere

Blandt de omtalte værktøjer i Folketingets ghetto-plan er, at byrådet kan kræve, at boligselskabet gennemfører forskellige indsatser i et ghetto-område og laver en plan for genopretningen af området. Boligselskaberne desuden blandt andet får adgang til at opsige lejere ved salg eller nedrivning af bygningerne.

Helsingør Kommune har allerede igangsat arbejdet med en helhedsplan for de involverede boligområder. Men embedsmænd i kommunen ønsker en styrket indsats. med fokus på Nordvej og Sydvej og Vapnagård. Det samme gør politikerne.

Den omtalte styregruppe vil ifølge forslaget få forskellige ledende politikere, inklusiv borgmesteren, som medlemmer sammen med ledende kommunale embedsmænd, direktøren for boligselskabet Boliggården og repræsentanter for Nordsjællands Politi.

Artiklen sidst ændret: 17. maj 2018 10:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20

Job i Nordsjælland

Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu