Nordsjællands Politi havde travlt natten til lørdag.(Arkivfoto)

Af Jesper Munch Nielsen

Ghetto-problemer på Vapnagård og Nøjsomhed skal nu kulegraves

AH modegarn 39169 1723845 side 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

GHETTO-KURS: Nu skal Helsingør i arbejdstøjet for at få løst de ghettoproblemer, der florerer i boligområdet Nøjsomhed med Sydvej og Nordvej og kan være på vej til boligområdet Vapnagård, vurderer borgmester Benedikte Kiær. På tirsdag vil Helsingør Byråds økonomiudvalg givetvis vedtage et forslag fra embedsmændene om at nedsætte en særlig arbejdsgruppe, som skal kulegrave problemerne på Nordvej, Sydvej og Vapnagård.

– Det er en god idé, at vi samler kræfterne. Vi skal virkelig have sat tryk bag vores indsats for at nå de mål, der kan få tingene til at fungere bedre, især i Nøjsomhed. Det kræver et langt sejt træk, en politisk styring og en tæt kontakt mellem kommunen, boligselskaberne og politiet, siger Benedikte Kiær.

Mister værktøjer

Helsingør Dagblad har beskrevet, hvordan flere lokale boligområder i en ny opgørelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet fremstår som et samlet udsat boligområde Helsingør Syd – nemlig Vapnagård, Borupgård, Lerbakken og Nordvej og Sydvej, med cirka 6.000 beboere i alt.

På tirsdagens møde vil politikerne givetvis samles om at tage kontakt til ministeriet for at få splittet disse områder ad. Sammenlægningen betyder nemlig, at Nordvej og Sydvej ikke får status som ghetto.

Derved mister kommunen muligheden for at tage de værktøjer i brug, som Folketinget har givet kommuner og boligselskaber for at forhindre ghetto-dannelser. Samtidig trækker problemerne på Nordvej og Sydvej områder som Lerbakken og Borupgård med ind på listen over udsatte boligområder i Danmark.

– Jeg håber, at der er politisk opbakning til at nedsætte styregruppen og tage fat i ministeren. Det skylder vi de børn og unge, der vokser op i for eksempel Nøjsomhed, som skal tælle for sig selv og heller ikke være talt sammen med Vapnagård. For først i den situation kan vi tage ordentlig fat. Det er meget vigtigt, at vi får de nødvendige værktøjer, siger Benedikte Kiær.

Kan opsige lejere

Blandt de omtalte værktøjer i Folketingets ghetto-plan er, at byrådet kan kræve, at boligselskabet gennemfører forskellige indsatser i et ghetto-område og laver en plan for genopretningen af området. Boligselskaberne desuden blandt andet får adgang til at opsige lejere ved salg eller nedrivning af bygningerne.

Helsingør Kommune har allerede igangsat arbejdet med en helhedsplan for de involverede boligområder. Men embedsmænd i kommunen ønsker en styrket indsats. med fokus på Nordvej og Sydvej og Vapnagård. Det samme gør politikerne.

Den omtalte styregruppe vil ifølge forslaget få forskellige ledende politikere, inklusiv borgmesteren, som medlemmer sammen med ledende kommunale embedsmænd, direktøren for boligselskabet Boliggården og repræsentanter for Nordsjællands Politi.

Artiklen sidst ændret: 17. maj 2018 10:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu