Lønstrup: Vi skal holde niveauet – og udnytte vores chancer


Af Andreas Mayerhofer

Nedturen var stor i Randers efter det samlede nederlag til en modstander, der spillede dårligere, men var skarpere i felterne. På billedet bliver Mikkel Bruhn passeret i en situation, hvor FCH kort forinden havde sendt tropperne frem i forbindelse med et indkast. I aften skal Helsingør på hjemmebane toppræstere i det første opgør mod Silkeborg. (Foto: Claus Birch)

FODBOLD.- Vi kunne have vundet, vi skulle have vundet og vi burde have vundet, men vi tabte alligevel fortjent, fordi vi ikke var klar i de afgørende situationer.

Så kort ridser FC Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, opgørerene mod Randers FC op. Han har set kampene på video mere end en gang, og han kan ikke sige sig fri for, at det har været smertefuldt at se brændte straffespark, misbrugte gigantchancer og Randers-mål, som kan karakteriseres som rene foræringer.

Det er der ikke råd til, hvis Silkeborg skal overvindes i aften og på mandag.

– Det er i sandhed en vældig spændende tid, vi er inde i. Det var næsten ikke til at bære, at vi ikke slog Randers over de to kampe, for vi spillede os til at afgøre det selv. Sådan en sidder dybt i spillerne, men nu er der en anden virkelighed, og det er, at vi skal slå Silkeborg, og det tror, at vi gør, hvis vi udnytter vores muligheder, siger Christian Lønstrup.

– Uanset hvad, så havde vi ikke reddet os ved at slå Randers. Vi skulle alligevel have spillet videre for at forblive i Superligaen. Nu er det bare en anden vej, der skal sikre det, fortsætter træneren.

Blæser til angreb

Han har stort set hele sin trup klar til kamp i aften, hvilket vil sige, at kantspilleren Adnan Mohammad er tilbage efter en kort skadespause.

Den driblestærke profil, der i øvrigt sikrede FCH-sejren i Silkeborg for et par måneder siden, kan blive en vigtig brik i Lønstrups plan.

– Det kan meget vel blive to forskellige tilgange, vi har i de to kampe. På hjemmebane skal vi presse Silkeborg, og vi vil gå efter at få et godt resultat med til returkampen. Det så vi vigtigheden af mod Randers, lyder det fra Lønstrup, der dog næppe ændrer meget i sin formation.

– Vi skal ikke give dumme mål væk, og vi har med få undtagelser i kampene mod Randers set stærke ud i forsvaret, hvor der er lukket af for modstandernes etablerede spil. Så skal vi så også være kloge nok til, at vi ikke bliver revet rundt af en tilfældig omstilling. Det er klart, og det er mit ansvar, noterer Lønstrup.

Randers FC scorede to af sine tre mål i situationer, hvor FC Helsingør kort forinden havde forsøgt sig med lange indkast ind i modstandernes felt.

Lavt bundniveau

FC Helsingør har to sejre, en uafgjort og et nederlag i de fire opgør, hvor Silkeborg har stået på den anden siden af midterlinjen.

Altså et spinkelt overtag i resultater, men på banen har det været meget lige, hvis man måler over 360 minutters fodbold.

– Silkeborg har et virkeligt højt topniveau, men også et meget lavt bundniveau. Det er anderledes med Randers, der ikke er så gode på toppen, men deres bund bliver sjældent slået ud, vurderer FCH-træneren.

Artiklen sidst ændret: 17. maj 2018 10:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018