Melorme og virtual reality: Click-festivalen er åbnet


Af Victor Kuhlman

Click-festivalen har ramt Helsingør for ottende gang, og der er lagt op til et overflødighedshorn af oplevelser inden for performance, installationskunst, foredrag og musik til langt ud på natten.

Festivalen åbnede klokken 13.00 lørdag, og masser af nysgerrige sjæle var mødt op for at blive underholdt eller for at sidde ude i solen foran værftshallerne og nyde en is eller øl, men der er også stadig folk der knokler indendørs.

to af dem er Simon Manstrup og Andreas Ilsø, der til daglig studerer på 3.g på Helsingør Gymnasium, men som i dagens anledning er altmuligmænd til Click.

– Vi laver alt det, som ingen andre gider lave. Vi slæber på ting og hjælper med, hvad end vi bliver bedt om. Heldigvis er lønnen god, og så kan vi jo også se nogle af udstillingerne, når vi har fået fri, siger Simon Manstrup.

Inde i hallerne er der allerede mange forskellige installationer og performance.

Man kan opleve den danske kunstner Tina Tarpgaards værk, hvor en kvinde ved navn Gilde i en latexdrag kun med munden fri sidder i en plastiskkuppel omgivet af melorme.

Derudover er der flere forskellige installationer, der tager udgangspunkt i virtual reality- teknologien, som Aquaphobi, hvor man kan se, hvordan et særligt område i USA ville se ud, hvis vanstanden fortsætter med at stige.

Hele programmet for Click-festivalen kan ses på Clicks hjemmeside, men hvis man hellere bare vil overraskes, kan man tage et smut forbi værftshallerne.

Det koster 275 kroner at deltage i festivalen, der strækker sig indtil søndag eftermiddag.

 

 

 

 

 

Artiklen sidst ændret: 19. maj 2018 15:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018