Af Claus Kjærsgaard

May byttede Amalienborg Slot til en campingvogn

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

SKIBSTRUP: Hvordan holder man romantikken i live? Man kan for eksempel gøre som May Bach Wolderslund og Vilhelm Ebbesen. De er kærester, men bor i hver sin nye campingvogn på Skibstrup Camping.

På den måde kan de to stadig have lidt enetid og privatliv, samtidig med, at det er nemt at holde stævnemøder med hinanden.

– Det er egentlig meget romantisk, og på den måde holder vi stadig gnisten i live, er de enige om.

Selv om det kan virke omvendt, at man først mødes og flytter sammen, og så bagefter får hver sin bolig, så virker det som den helt rigtige løsning for de to.

Kærligheden bestemmer selv, hvornår den kommer. Da May og Vilhelm for tre år siden mødtes på en dating-app skete der ikke noget særligt. Det gjorde der, da de mødtes igen for halvandet år siden.

– Skal vi sige det, spørger Vilhelm Ebbesen, og May Bach Wolderslund nikker.

– Vores første date varede fire dage, fortæller hun.

Der var noget, der bare var helt rigtigt mellem de to, og kemien ser stadig ud til at holde, når man møder dem på Skibstrup Camping. Her er May og Vilhelm gået i gang med en tilværelse, der er helt forskellig fra den, de kom fra.

De grønne forårsfarver, der spejler sig i vinduerne på Mays campingvogn er helt anderledes end det syn, som hun havde fra sin seneste bolig. Det var Amalienborg.

– Jeg havde udsigt til Operaen, og det var selvfølgelig fantastisk, men jeg har ikke et øjeblik fortrudt, at vi flyttede, siger May, og Vilhelm er lige så glad for de nye rammer.

Det var som privat kok for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes Hof, at May Bach Wolderslund fik en personalebolig på Amalienborg. Og det var her, at May og Vilhelm begyndte at lægge planer for et helt andet liv sammen.

De har hver især en farverig baggrund. May som kok gennem 24 år. Fire og et halvt års arbejde for kongehuset har givet rejser til Berleburg, Gstaad og til Chateau Cayx, hvor hun en sommer var privat kok for Prins Henrik.

Men der står også arbejde på Cayman Øerne og i Sydafrika på det omfattende resume. Ved siden af kokkearbejdet har der været tid til at drive et møbel- og interiørfirma, være dyrelægeassistent, skrive en kogebog og meget meget mere.

Man bliver næsten lige så forpustet af at høre om Vilhelm Ebbesens aktiviteter.

– Det er kun May, der uddannet kok, jeg er nærmest autodidakt, siger han selv.

Med skoleskibet

Som ung tog han med skoleskibet Georg Stage. Så landede han i England, hvor han var aktiv med musik og arbejdede som assistent hos en modefotograf. Efter at have været i militæret tog Vilhelm Ebbesen første del af en fotografuddannelse og fik senere en uddannelse i Ervervsøkonomi på Niels Brock.

Det har ført til arbejde som butikschef i først Japan Photo og senere i Merlin, inden han blev marketingkordinator, leverancekoordinator og ejer af et konsulentfirma.

På den baggrund gik de i gang med at finde ud af, hvor dan de gerne ville leve og arbejde sammen.

– Drømmen var et enkelt liv, og så at og så at satse på at starte som selvstændig, fortæller May. Med tilføjelsen.

– Der har været rigtig mange ting på paletten undervejs.

Nu er de nået frem til et liv, der har ført dem til Skibstrup. Og det er slet ikke noget tilfælde.

– Mr. Research her har undersøgt det grundigt, og det her var det bedste sted, siger May, og Vilhelm bekræfter, at han har undersøgt tingene til bunds.

– Jeg lyver næsten ikke, når jeg siger, at vi nok har set på 100 campingvogne inden vi købte dem, siger han.

To campingvogne, een til hver, endte nemlig med at blive den rigtige boligløsning. Efter at May havde sagt sit job op gik parret på jagt, men det er svært at finde en bolig i København, der er til at betale.

Så dukkede tanken om en campingvogn op.

– Vi troede at vi nok kunne få en for 40.000, vi var helt grønne, erkender May. Prisen endte en hel del gange højere, men tilgengæld er de sikre på at de med vognene har fundet den grad af frihed, som de gerne ville.

– Selvfølgelig er vi bundet op økonmisk, men vi har fornemmelse af frihed, og at vi bare kan køre afsted, hvis det skulle være.

Græd ved opsigelse

Lige nu er hjulene fast parkeret i Skibstrup, hvis May og Vilhelm er blevet fastliggere. Det er her fra de driver deres fælles firma.

– Det var nok meant to be, siger May, selv om hun havde det svært, da hun sagde jobbet som kongelig kok på.

– Jeg græd, da jeg kom med min opsigelse, for jeg har haft så mange gode oplevelser. Til gengæld har jeg fået mange gode anbefalinger, så der er nok at se til.

Vilhelm og May kan virke som to meget forskellige mennesker, men det er måske deres styrke.

May synes i hvert fald, at de to komplimenterer hinanden godt.

– Han er typen, der organiserer og er praktisk, mens jeg nok er mere flyvende, siger May.

Det er et billede, som Vilhelm delvist kan genkende. Dog med tilføjelsen at han har lært rigtigt meget af Mays planlægning som rejsende kok med mange råvarer og lidt plads.

– Det er optimér, optimér, optimér. Jeg har lært så meget af hende. Det gælder også i campingvogning, hvor man kan se, hvor meget der kan være på få kvadratmeter, siger Vilhelm.

Vennerne har taget godt imod melding om at det nu ud fra to campingvogne, at livet leves.

– Der er ingen der, har sagt, at det er dumt, tværtimod synes en del at det er lidt sejt, siger May.

Vilhelm supplerer med at fortæller at en af hans venner netop er blevet så inspireret at han også er flyttet til Skibstrup i sin egen vogn.

Det var i november sidste år at Vilhelm og May flyttede ind på Skibstrup Camping. Hvor længere de bliver her, er svært at sige.

De er helt på det rene med, at de har en lang sæson forud, hvor de både skal levere mad til Københavnse kunder, samt drive en café. Men det har de tænkt over.

– Det tager kun godt 40 minutter at køre til og fra København. Vi kan godt have lange arbejdsdage, men vi er gode til at give hinanden fri, siger Vilhelm Ebbesen.

Parret vil også benytte sig af chancen til at få små pauser undervejs, om det så bare er en enkelt dag.

Planerne for en fælles fremtid er ført ud i livet. Hvor vejen vil føre hen, har de ingen anelse om.

– Det er vist ingen af os, der lægger planer ti år frem i tiden, siger May og Vilhelm nikker.

Artiklen sidst ændret: 23. maj 2018 15:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Job i Nordsjælland

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side
Nsnet.dk – læs online
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu