Christian Køhler er knust efter kampen. Foto: Claus Birch.

Af Andreas Mayerhofer

Sportsredaktøren: Tak for turen

FODBOLD: FC Helsingør er efter et enkelt år i Superligaen tilbage i den næstbedste række.

På vegne af det meste af byen tror jeg godt, at jeg kan sige “Tak for turen”. Det har først og fremmest været sjovt.

Det har også været underligt, bizart til tider trøstesløst, men først og fremmest har det været sjovt og lærerigt.

Efterhånden som turneringen skred frem, har de mange unge uprøvede spillere vokset sig ind i ligaen og “danset” med mange af de store. Kampen i Parken, sejrene over hold som FC Nordsjælland, Sønderjyske og FC Midtjylland vil blive husket længe, ligesom de mange gode dage på et fyldt Helsingør Stadion vil blive det.

FC Helsingør er meget tæt på at have et Superliga-hold, og i de seneste uger er det blevet understreget mod Randers og Silkeborg, der ikke kan kalde sig bedre fodboldhold. Bare mere kyniske.

For FCH er selv udenom, at redningen ikke blev sikret i de sidste kampe. Chancer så store som Mount Everest blev brændt i alle playoff-kampene, og der må være flere, der i dag får ondt i hovedet af at tænke på disse afbrændere.

Nicolas Mortensen er nok en af dem. Angriberen faldt grædende om på kunstgræsset i Silkeborg i aftes, efter han igen havde haft mulighed for at sende FC Helsingør på redningskurs, men elendige afslutninger – ligesom straffesparket mod Randers for det der føles som en menneskealder siden – bremsede FCH’erne. Det gør ondt, og disse kiksere har givet sat sig. Det er synd, men det er ikke Superliga-klasse. Derfor er det også rimeligt nok, at helsingoranerne nu skal en tur ned igen. Men følelsen af at have det hele i hænderne, og så tabe det, er ubarmhjertig.

Nu venter en svær periode, hvor kræfterne skal samles om at holde FC Helsingør på den kurs, der de senere år har trukket klubben mod toppen af dansk fodbold. En nedrykning er dyr og demoraliserende, men den bør ikke være grund til at bremse projektet.

Lykkes det at samle byen såvel fans, sponsorer, spillere osv, så er der fortsat lyse perspektiver for projektet. Der er mange gode spillere i truppen, som, såfremt der holdes sammen på tingene, har potentialet til at gøre det rigtigt godt i 1. division. Den er en svær og hård øvelse, men den er nødvendig. Følelsen hos de fleste lige nu er nok en voldsom lyst til at smide håndklædet i ringen. Det skal forhindres.

Det kan næppe undgås, at der siges farvel til nogle spillere i den næste måned, men de fleste profiler er på kontrakt, der løber længere end denne sæson, og de koster penge, hvis andre er interesserede i at købe. De penge skal bruges til at ruste truppen til en stærk kampagne det kommende år, og så er det ikke umuligt at tage elevatoren op en gang til.

Og FC Helsingør vil blive savnet. Det har været et friskt pust i en liga, der får mange høvl for kvalitet og intensitet. FC Helsingør hat leveret mange fine kampe, flotte mål og til sidst også vanvittigt spændende og intense opgør.

Artiklen sidst ændret: 23. maj 2018 15:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu