Benedikte Kiær og Henrik Møller er enige om, at kommunen skal sætte rammerne for Øl-løbet i fremtiden.

Af Jesper Munch Nielsen

Advarsel til arrangører fra Kiær og Møller

HF Byg 353825 1723481 logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

ARRANGEMENT: Næste år skal Øl-løbet være endnu større, er meldingen fra arrangørerne. Det kan godt give nervøse trækninger hos lederne af Helsingør Byråds to største partier, De Konservatives Benedikte Kiær og Socialdemokratiets Henrik Møller.

- Arrangørerne må definere, hvad de mener med endnu større. For vi skal ikke have noget, hvor tingene går amok og løber af sporet. Øl-løbet er ikke en del af Helsingør Kommunes event-strategi, siger Benedikte Kiær.

- Større næste år? Jeg troede ikke, at Øl-løbet kunne blive større, lyder det fra Møller.

Et sted mellem 5.000 og 8.000 mennesker deltog i arrangementet i år. Og hvis ambitionen fra arrangørsiden er, at der skal endnu flere mennesker ud på gåturen fra Snekkersten til Helsingør med musik, alkohol og fest, så kræver det godkendelser, påpeger borgmester Kiær.

- Vi må forholde os til det her, ligesom politiet skal gøre det. Det er jo sådan, at arrangementer, som er begyndt som små ting, nogle gange udvikler sig til en størrelse og en form, der gør, at myndighederne til sidst sætter foden ned og siger stop. Der har været snak om det ved Distortion i København, og man så det ved det gamle pinsekarneval. Jeg håber ikke, at det skal gå den vej for Øl-løbet, for der vil komme udfordringer med at få tilladelser fra kommunen og politiet. Det skal arrangørerne tænke over, siger den konservative politiker.

Benedikte Kiær understreger, at Øl-løbet i dag et privat og kommercielt arrangement - med sponsorer og omsætning via salg af alkohol og andre produkter. Så kommunen og politiet vil være i sin gode ret til at stille større krav, er meldingen fra borgmesterkontoret.

Henrik Møller er formand for Helsingør Byråds udvalg for kultur- og turisme. Han advarer også arrangørerne af Øl-løbet om, at der vil blive stillet flere krav fra kommunal side.

- Kommunen arrangerer ikke Øl-løbet, og vi kommer ikke til at tage ejerskab på det. Det er kultur, men det er ikke kultur, vi har været med til at skabe. Men nu er det her, og så skal vi sørge for, at der er rammer sat, så det hele forløber bedst muligt for deltagerne og for dem, der så at sige bliver ramt af det. Vi må have en dialog med arrangørerne, vi har stillet krav tidligere, og vi må samle op på de krav. Samtidig kan man ikke klandre Øl-løbet for, at der er båtnakker, der vil ødelægge det for alt og alle, siger socialdemokraten.

At Nordsjællands Politi blev presset af Øl-løbet, er ifølge Møller et signal til politiet om, at arrangementet for alvor skal ind i politiets kalender i forhold til beredskabet - som for eksempel en Brøndby-fodboldkamp.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 25. maj 2018 04:40

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
Euronics log win win 30.000 16/4 18 – april 19 1723144
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Casper Andersson 24/5 18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu