Af Helsingør Dagblad

Klumme: Idrætstalenterne og den målrettede hverdag

Jobo vaskeklub logo april 17-april 18 40.000 win win 1723108

Allan Jørgensen blev i 2003 konsulent for bevægelse og sundhed på børne- og ungeområdet i Helsingør. I 2009 blev han leder af Idrætslinjen, og er i dag elitekoordinator og varetager kommunens aftale med Team Danmark.

Selvom vi efter denne uge ikke længere har Superligafodbold i byen med FC Helsingør, så er det kun et lille bump på vejen. Klubben har vist, at vi kan nå langt i Helsingør – og ved at arbejde langsigtet, skal vi nok komme tilbage igen.

I Helsingørs idrætsforeninger arbejder vi med unge talenter indenfor næsten alle discipliner. Vi glæder os over hinandens succeser – de inspirerer til fremgang. Vi udvikler talentmiljøer og skaber rammer, og det er op til udøverne at udnytte mulighederne.

Evnen til at holde fast i kursen og bevare engagementet er udfordrende. De viljestærke talenter træner også når det er svært og hårdt – de giver ikke op! De træner ekstra uden nogen beder dem om det! De har ikke alene fokus på resultater, men henter mening og motivation i udvikling af færdigheder.

Sammen med klubberne har Helsingør Talent & Elite lige nu fokus på at skabe nye talentmiljøer på tværs af foreningerne. Lige nu er der fx et initiativ i gang, hvor Helsingør Svømmeklub, Helsingør Atletik og Teamgymnastik (morgentræningen) er gået sammen for at blive inspireret til nye træningsformer. Atletikklubben har tidligere inspireret både fodbold- og håndboldspillere til andre former for koordinations-, løbe og springtræning.

Et nyligt nedsat atletudvalg i Helsingør Talent & Elite skal sikre talenterne en stemme og synspunkter et forum, hvor vi samarbejder om målene. Atletudvalget består af 12 udøvere fra vores idrætsforeninger – fra 7. Klasse til 3. gymnasieklasse – de mødes 6 gange årligt for at være med til at pege på de områder, hvor vi kan udvikle os og skabe flere succesfulde miljøer.

En af gymnasieeleverne i udvalget siger: ”Det er rigtig godt for os udøvere, at vi nu får større mulighed for at komme til orde. Vi er meget tilfredse med de muligheder vi har i Helsingør, men de små justeringer, der kan gøre hverdagen endnu bedre, kan vi nu få sagt højt og måske få ændret på.”

Overordnet er det værdisæt for talentudvikling i dansk idræt, der sætter retningen i vores arbejde. Det er følgende værdier: Helhed – Udvikling – Samarbejde – Engagement – Trivsel. Tilsammen udgør værdierne talent-HUSET, hvor de danske sportstalenter skal udvikle deres potentiale til atleter på højeste internationale seniorniveau. Værdierne er anvisende for, hvordan talenter, trænere, ledere, elitekommuner, klubber, DIF og Team Danmark arbejder med talentudvikling i hverdagen.

En del af dette elitearbejde begyndte i 2009, hvor Helsingør Kommune etablerede de første idrætsklasser i folkeskolen og igangsætte det senere Helsingør Eliteidræts Akademi, hvor idrætsudøvere på ungdomsuddannelserne, kombinerer eliteidræt og uddannelse. Vi har sammen med foreningerne udviklet masser af dygtige udøvere på nationalt og enkelte på internationalt plan.

Nogle mente at satsningen på elitesport var for ensidig, men indvendingerne mod det elitære sigte er gjort til skamme, da rigtig mange af de unge mennesker, vi har haft gennem systemet har fået lyst til at blive nye instruktører i vores foreninger. Bl.a. har klubberne indenfor fodbold, håndbold, svømning, tennis, teamgymnastik og dans fået unge kræfter, som nu er gået i trænerlære for mange børn, som netop står og mangler en klubtræner. Dermed er ringen sluttet – udviklingen af nye talenter kan tage sin begyndelse…

Artiklen sidst ændret: 29. maj 2018 11:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Job i Nordsjælland

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Folkemøde 23/2 Hgør Kommune 6-23/2 1747747

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu