Sådan så der ud midt på ugen, da fotograf Lars Johannessen kiggede forbi Birkebo. "Jeg forstår ikke, man ikke har sørget for bedre adgangsforhold for beboerne. Det er under al kritik," siger Mogens Grønning. (Foto: Lars Johannessen)

Af Tine Zedeler

Pårørende: Uanstændigt at plejehjemsbeboere er spærret inde

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

HELSINGØR: Det er ikke i orden, at der ikke er taget større hensyn til Birkebos beboere, siden byggeriet af de 40 almennyttige boliger, Dalen, gik i gang før jul.

Således har der indtil for nylig været lagt blandt andet midlertidige jernplader der, hvor der tidligere var adgangsvej til plejehjemmet, som ligger så ujævnt, at det gør det svært, næsten umuligt, at køre en kørestol eller rollator henover, påpeger Mogens Grønning.

– Jeg forstår simpelthen ikke, at entreprenørfirmaet bag byggeriet har fået lov til at sprede jordbunker ud over så stort et areal, og man ikke har sørget for bedre adgangsforhold for beboerne. Det har stået på i minimum tre måneder. Det er under al kritik, siger Mogens Grønning, som har en mor på 88 år, der er kørestolsbruger og som kun med stort besvær har været udenfor en dør, siden byggeriet gik i gang.

Normalt plejer Mogens Grønning at køre sin mor hen til et udsigtspunkt bag ved plejehjemmet, hvorfra man har den fineste udsigt over Øresund.

Det kan ikke længere lade sig gøre, da der er blevet lagt en meget stor jordbunke, som forhindrer adgang til udsigtspunktet.

– Det er en af de oplevelser, min mor har glædet sig til hele vinteren. At sidde og kigge ud over bakken er en af hendes få glæder. Jeg plejer minimum at køre hende ud en gang om ugen. Men det kan ikke lade sig gøre længere, siger Mogens Grønning.

Mogens Grønning undrer sig over, at der ikke er sørget for bedre adgangsforhold for beboerne.

– Normalt plejer jeg ikke at være den, der råber højt. Men i det her tilfælde synes jeg det er gået for vidt. Det er direkte uanstændigt at spærre beboerne inde. Jeg er heller ikke sikker på, det er lovligt i forhold til brandsikkerheden. Måske folkene bag byggeriet har fået lov til at inddrage et større areal end normalt, eftersom rådgivningsfirmaet er det samme som er administrator for Plejehjemmet Birkebo. Det er i hvert fald påfaldende, så lidt hensyn der er taget til beboerne. Det kan man godt undre sig over, siger Mogens Grønning med henvisning til advokatfirmaet Bjørnsholm, som dels er bygherrerådgiver for det kommende boligbyggeri Dalen og også står opført som administrator for Plejehjemmet Birkebo.

Helsingør Dagblad har indhentet en kommentar for bestyrelsesformanden for Plejehjemmet Birkebo, som kan læses i dagens avis. Her fremgår det, at der de seneste dage er blevet arbejdet ihærdigt på at forbedre adgangsvejene for både gående og kørende.

Artiklen sidst ændret: 26. maj 2018 04:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu