Allan Berg Mortensen, Enhedslisten, på besøg på Nordvej: "Vi skal bruge gulerod og ikke pisk. Ghettoplanen er pisk!"

Af Jesper Munch Nielsen

Politiker advarer mod at få sat Nordvej og Sydvej på ghettoliste

Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger side

Enhedslistens-politiker frygter for konsekvenserne, hvis flertal får opfyldt ønske.

HELSINGØR: Da et flertal i Helsingør Byråds økonomiudvalg forleden vedtog et krav om, at Transport, Bygnings- og Boligministeriet splitter boligområdet Helsingør Syd op i mindre dele, var det ikke med billigelse fra Enhedslisten. En opsplitning vil nemlig betyde, at boligområdet Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej ender på regeringens ghetto-listen. Det er netop målet for flertallet, der i Nøjsomhed vil bruge de ghetto-værktøjer en ny politisk aftale tilbyder . Men Enhedslisten frygter den fremtid.

– Hvis ministeren siger ja, så bliver Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej defineret som en ghetto. Det er meget uheldigt, fordi ghetto-aftalen rummer en masse elementer, som på ingen måde er til gavn for beboerne i de her områder, siger Allan Berg Mortensen, byrådsmedlem fra Enhedslisten, og fortsætter:

– Regeringen vil sætte ydelserne ned for beboerne i ghetto-områder og straffe hårdere, kriminelle i Nøjsomhed vil få dobbelt straf i forhold til en kriminel på Strandvejen, mens de vil få mindre i overførselsindkomst. Man påstår, at man vil bekæmpe parallelsamfund, men man skaber dem på denne måde.

Over 6.000 beboere

Det er Helsingør-boligområderne Vapnagård, Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej, Lerbakken på Lerbakkevej samt Borupgård i Snekkersten, der er opgjort sammen under navnet Helsingør Syd af ministeriet – med 6.000 beboere og over 2.700 boliger.

Til sammen ryger Helsingør Syd på listen over udsatte boligområder på grund af problemerne i Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej, men i sig selv ville Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej havner på ghetto-listen over Danmarks mest udsatte og belastede boligområder.

Gulerod, ikke pisk

Området opfylder alle fem kriterier – nemlig et højt antal beboere som er indvandrere eller efterkommere af indvandere med ikke-vestlig baggrund, mange beboere dømt for straffelovsovertrædelser, et højt antal beboere uden anden uddannelse end grundskole, mange beboere den for arbejdsmarkedet og mange med lav indkomst

Så, Allan Berg Mortensen, er Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej ikke en ghetto?

– Jeg kan ikke lide udtrykket. Det stigmatiserer det område. Vi skal tale Nøjsomhed med Nordvej og Sydvej op i stedet. Jeg anerkender, at der er boligsociale problemer. Men vi skal bruge gulerod og ikke pisk. Ghettoplanen er pisk, mens det vil være en gulerod, hvis der blev skabt flere jobs og aktiviteter til folk i disse områder og generelt bygget flere almene boliger, siger politikeren.

Der er endnu ikke kommet svar til Helsingør Kommune på kravet om, at Helsingør Syd bliver opdelt på en anden måde, som giver mere mening. Politikerne i økonomiudvalget har påpeget, at Helsingør Syd består af boligområder, som slet ikke hænger sammen, og at sammenklumpningen betyder, at kommunen og boligselskabet ikke kan sætte ind med en stram styring af beboersammensætningen på Nordvej og Sydvej

Artiklen sidst ændret: 29. maj 2018 11:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Kaiser april 19/20 15-20.000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  1751635

Job i Nordsjælland

Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Nsnet.dk – læs online
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu